Masthuggskajen

Masthuggskajen ska utvecklas till en plats med kontraster – storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt. Det ska bli en levande stadsdel med en blandning av lägenheter och kontor, butiker och restauranger, parker och gågator.

I området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell att växa fram. Stena Fastigheter Göteborg planerar att skapa 500 attraktiva lägenheter och 25 000 kvm kontor, handel, service och restauranger på Mashuggskajen. 

Här hittar du som älskar stad, vatten, grönska och kultur din plats, oavsett om du vill bo, arbeta eller besöka området. Masthuggskajen är en öppen plats för alla som vill ta del av en fantastisk maritim miljö i en levande, grön och attraktiv del av Göteborg. ​​ 

Vi vill ha en levande miljö som inbjuder till möten och där unga, gamla och mitt emellan trivs, arbetar och bor. Det ska vara enkelt att bo och arbeta här och vi vill att våra framtida hyresgäster ska kunna leva ett miljösmart liv. Här har du nära till vattnet och kan enkelt ta båten både till jobbet och till Danmark. Livet på Masthuggskajen ska kännas livfullt och enkelt.

Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg

På Masthuggskajen byggs en ny halvö ut i vattnet och en linbana med förbindelse över älven till Lindholmen och vidare. För att stärka kulturen i området kommer Ostindiefararen Götheborg att ha sin permanenta placering här intill ett visitor center som byggs av Stena Fastigheter. Hela området kommer att hållbarhetscertifieras enligt Citylab Action. ​Byggstarten är planerad till 2018/2019 och inflyttningarna startar under 2021. 

Hyresrätter och bostadsrätter

Hyresrätterna publicerar vi på Boplats och bostadsrätterna kan du anmäla intresse till via vår hemsida – så snart vi närmar oss uthyrning och försäljning.

Intresserad av lokal?

För frågor om våra kommande lokaler på Masthuggskajen kontakta Elie Abdi på telefon 075-241 51 58 och elie.abdi@stena.com  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stena Fastigheters villkor hittar du här.