Norra Kvarngärdet

Norra Kvarngärdet i Uppsala byggdes i början av 1960-talet och har inte genomgått någon större renovering sedan dess. För oss är det viktigt att skapa långsiktigt hållbara lägenheter. Därför har vi genomfört en genomgående renovering av totalt 692 lägenheter.

Renoveringen på Kvarngärdet har pågått sedan 2010 och har slutförts under 2015. Totalt skall 692 lägenheter renoveras i 6 etapper, i dagsläget är etapp 1-3 slutförda och återinflyttade. I etapp 4 pågår renoveringen för fullt. Den totala ombyggnadsytan är cirka 45 500 kvm. Som långsiktiga ägare är det viktigt för oss att skapa hållbara lägenheter och en attraktiv boendemiljö i minst 50 år till.

Lägenheterna helrenoveras

Lägenheterna blir helt omgjorda och vissa får en helt ny planlösning. Det nya köket håller hög standard med ny spis med häll och ugn samt plats för diskmaskin. I hela lägenheten läggs parkettgolv. Badrummet får klinker på golvet, helkaklade väggar och ny badrumsinredning sätts in. Ny ventilation installeras, vilket leder till sänkt energianvändning och bättre inomhusmiljö.

Trapphusen moderniseras

Även trapphusen byggs om med nya golv, ny port och väggarna målas om. Alla lägenhetsdörrar byts ut till säkerhetsdörrar. De är att svåra att bryta sig igenom, men stoppar även ljud, lukt och brand effektivt. Posten delas ut i postboxar vid entrén, medan dagstidningen sätts bekvämt vid dörren i en klämma.

Nya fönster, balkonger och uteplatser

Utemiljön rustas upp med till exempel nya uteplatser. Balkongerna renoveras med ny betong och nya skärmar. Fasaderna färgas och fönsterna får renoverad utsida med extra energiglas. Taken på fastigheterna får nytt tätskikt.