Norra Kvarngärdet

Nu närmar vi oss slutet i vårt projekt på Kvarngärdet där vi bygger 444 ljusa och moderna lägenheter i varierande storlekar. Sammanlagt är det 16 fastigheter på Kvarngärdet, både hyresrätter och bostadsrätter - alla med balkong eller uteplats.

Kvarngärdet är ett område som börjar ta för sig. Här bor du med kort gång- eller cykelavstånd in till citykärnan eller hoppa på bussen direkt utanför dörren – välj själv helt enkelt!

Här bor du stadsnära, ljust och smart! I en nybyggd lägenhet får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och exempelvis med uttag som sitter där man faktiskt behöver dem. Väl tilltagna hissar där en barnvagn, rullstol eller stora, tunga möbler lätt kommer in är en självklarhet i nya hus. Och du får ljusa gångar och gemensamma ytor samt fräscha maskiner och vitvaror. Praktiskt, genomtänkt och yteffektivt!

Bebyggelsen som föreslås utformas som lamellhus, med gavelpartiet mot Råbyvägen. Vissa byggnader är fristående lameller, andra är sammanbundna med ett trapphus. Lägenheterna i förslaget är 1-4 rum och kök, med storlekar från 34 – 93 kvadratmeter. Vår första byggetapp består av cirka 180 lägenheter och byggs från Torkelsgatan till Strindbergsgatan.

Utmärkande för de 444 lägenheterna är att en stor del av dem utgörs av mindre lägenheter. Cirka 85 procent av lägenheterna är ettor och tvåor. Vi tror och hoppas att detta är ett bra komplement till vårt befintliga bestånd och ett välkommet tillskott för dem som söker bostad i Uppsala.

 

Mitt emellan - välj riktning själv

Norra Kvarngärdet ligger en kort promenad från Uppsala centrum, knappt 1,5 km nordost om stadskärnan med närhet till shopping, caféer, restauranger, nöjen, Resecentrum med mera. Två kilometer åt andra hållet har du Gränby och nya Gränbystaden med dess breda utbud av affärer, service och nöjen. Du väljer själv riktning – City eller Gränby. Eller något helt annat!

Råbyvägen utgör stomlinjestråk för kollektivtrafiken. Stomlinjerna har hög kapacitet, är snabba och har hög turtäthet. Turtätheten varierar mellan 5 och 10 minuter. På Råbyvägen, vid Ringarens förskola, planeras ett hållplatsläge, vilket ger området utmärkta kommunikationer.

Byggstart

Kvartal 3, 2015

Inflyttning

 Start i november 2016.

Hyresrätter

Vi hyr ut alla hyreslägenheter via Uppsala Bostadsförmedling. De sista hyresrätterna med inflyttning i början av 2019 kommer under hösten 2018 att förmedlas via Bostadsförmedlingen i Uppsala.

Bostadsrätter

Nu har vi enbart ett fåtal lägenheter kvar i brf Norra K!
Kontakta våra mäklare på Svenska Mäklarhuset direkt för priser samt vilka lägenheter som finns kvar.