Mitt i smeten

Kvarteret Bilden ligger på Bergsgatan, Monbijougatan och Friisgatan. Området tillhör Rådmansvången som är ett delområde till Innerstaden. 

Nära till historien

Bergsgatan är en viktig gata i Malmö som utgör gränsen mellan Möllevången och Rådmansvången. I området som präglas av sin historia ligger bland annat Kulturhuset Manzetti, som tidigare var en känd chokladfabrik och Malmö Stadsarkiv som huserar i Arbetets gamla tidningshus. Strax brevid hittar du även den kända klubb- och konsertlokalen Kulturbolaget, i folkmun känd som KB.  En bit därifrån på Amiralsgatan ligger Sveriges äldsta folkpark, Malmö Folkets park. Under somrarna är Folkets park fortfarande Malmös populäraste mötesplats och picknickställe med många aktiviter för barn. 

Mitt Möllan - en mångkulturell handelsplats

På Möllevången en promed bort hittar du den spännande mötesplatsen Mitt Möllan som samlar entreprenörer inom mat och kultur. Utanför Mitt Möllan löper Claesgatan som från april till oktober förvandlas till en levande sommargata där du kan strosa, fika och ta en bit mat. För dig som tycker om att luncha ute erbjuder området ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. 

Bra kommunikationer

Från Kvarteret Bilden tar du dig enkelt till andra delar av Malmö via Triangelns station där du hittar både bussar och tåg. Om du behöver ta dig utomlands når du snabbt Kastup flygplats via Triangeln.  För dig som föredrar riktigt hållbara transportsätt finns självklart lånecyklar och el-sparcyklar i området. Från kvarteret Bilden är det nära till det mesta.