Fritid

Skapa meningsfulla minner i Sköndalgården där musik, konst och poesi får ta plats. Fly vardagen och ta med dig picknick-korgen till närmaste skogen eller promenera längs strandet.

Stena Fastigheter vill bidra till att barn och unga i våra kvarter har en meningsfull och rolig fritid. Därför genomförs aktiviteter utifrån idéer som ofta kommer från hyresgästerna själva. 

Sköndalsgården

Fritidsgården Sköndalsgården är belägen centralt i Sköndals Centrum. Gården ligger en trappa upp och har stora lokaler väl lämpade för café, inomhussport, dans och skapande. Under eftermiddagstid, lov och studiedagar bedriver vi fritidsklubb för barn i årskurs 4-6. Kvällstid bedrivs öppen fritidsgårdsverksamhet som bygger på ungdomarnas frivilliga deltagande. 

Verksamheten har dessutom lokalutrymmen för olika slags aktiviteter så som privata fester eller till seminarier och konferenser som inte är öppna arrangemang. Om du inte har besökt Sköndalsgården, gör det! Kika gärna in på deras hemsida för att få mer information här

Tegelväggen

Galleri Tegelväggen som ligger i Sköndals centrum runt butiken RixMix är ett öppet galleri, på publik plats, för alla som har vägarna förbi. Lokala förmågor stället ut och syns utåt på ett bra sätt, då galleriet aldrig är stängt. Vill du också ställa ut på tegelväggen? Läs mer här.

Stora Sköndals utegym

Stora Sköndals Handikappbad är Stockholms första tillgänglighetsanpassade utegym. Placerat bakom bassängbadet med Drevviken bara ett stenkast bort.

Denna populära utegym i trä är anpassat speciellt för en person i rullstol och flesta redskap är greppvänligare än det ursprungliga utegymmet.