Vega

Söder om Stockholm, i Haninge kommun, växer en helt ny stadsdel fram - Vega. Här står det hållbara livet i centrum, med ett attraktivt läge och närhet till både natursköna områden och till storstadsregionen som helhet.

Välkommen till Vega - där det sköna livet bor! Här bor du i en levande stadsdel med närhet till service och den nybyggda pendelstationen, samtidigt som natursköna områden runt hörnet ger möjlighet till både lugn och lek. Vi utvecklar Vega med omtanke om människor och miljö, här står det hållbara livet i centrum!

Välkommen att hitta ditt nya hem i Vega

Vega är hemma, ett liv här är ett skönt liv och ett nära liv. Här finns närheten till naturen, till det lugn som bara går att hitta i skogen och vid vatten. Men här finns också närheten till staden. Tack vare den nya pendeltågsstationen går resan in till city snabbt och lätt. I Vega är det heller aldrig långt till det du behöver. Ett stort utbud av service, butiker, caféer och restauranger alldeles inom räckhåll underlättar vardagspusslet. 

Stena Fastigheter utvecklar stadsdelen genom att tillföra flera kvarter som sätter det hållbara livet i centrum. Vi erbjuder en stor valfrihet för dig som vill hitta ditt hem i Vega, genom att bygga bostadsrätter i lägenhet och radhus såväl som hyresrätter och boendeformen We Share, vårt koncept för Co-living.

S18.0820-1631-3-6390704.jpg

Med hållbarhet i centrum

I Vega står det hållbara livet i centrum, med omtanke om både människa och miljö. Här görs verkliga satsningar för framtiden, och för oss på Stena Fastigheter är ansvarsfulla och långsiktiga relationer grunden för ett hållbart samhälle. 

Omtanke om både människa och miljö 
Att bygga hållbart innebär att våra hus ska vara miljövänliga och energisnåla, när vi bygger nya hem så tänker vi noga igenom vilka material vi använder – de ska hålla i många år och vara snälla mot miljön.

Att hållbarhet står i centrum innebär också att den sociala tillvaron i området ska fungera bra. Vega är en levande stadsdel, inte bara för stunden utan varje dag, året om. Ur den gemenskap som är så unik för ett nytt område skapas förutsättningar för samhörighet. Med samlingsplatser som gårdar, terrasser, parker, torg och promenadstråk är det lätt att umgås, oavsett boendeform, ålder eller bakgrund. Stora och små lever ett aktivt liv tack vare aktivitetshus och friluftsområden. I Vega trivs och frodas också växtligheten. Planteringar, odlingar och gröna öar ger ännu mer liv och harmoni åt stadsbilden. Här finns tid för det viktiga i livet. För familjen. För de nära vännerna och de goda grannarna. För andhämtning i det gröna. Helt enkelt för det som betyder något på riktigt.