Välkommen att hitta ditt nya hem i Vega

Vega är hemma, ett liv här är ett skönt liv och ett nära liv. Här finns närheten till naturen, till det lugn som bara går att hitta i skogen och vid vatten. Men här finns också närheten till staden. Tack vare den nya pendeltågsstationen går resan in till city snabbt och lätt. I Vega är det heller aldrig långt till det du behöver. Ett stort utbud av service, butiker, caféer och restauranger alldeles inom räckhåll underlättar vardagspusslet. 

Stena Fastigheter utvecklar stadsdelen genom att tillföra flera kvarter som sätter det hållbara livet i centrum. Vi erbjuder en stor valfrihet för dig som vill hitta ditt hem i Vega genom att bygga bostadsrätter i både lägenhet och radhus såväl som hyresrätter och boendeformen We Share, vårt koncept för Co-living.

Med hållbarhet i centrum

I Vega står det hållbara livet i centrum, med omtanke om både människa och miljö. Här görs verkliga satsningar för framtiden, och för oss på Stena Fastigheter är ansvarsfulla och långsiktiga relationer grunden för ett hållbart samhälle. 

Omtanke om både människa och miljö 
Att bygga hållbart innebär att våra hus ska vara miljövänliga och energisnåla, när vi bygger nya hem så tänker vi noga igenom vilka material vi använder – de ska hålla i många år och vara snälla mot miljön.

Att hållbarhet står i centrum innebär också att den sociala tillvaron i området ska fungera bra. Vega är en levande stadsdel, inte bara för stunden utan varje dag, året om. Ur den gemenskap som är så unik för ett nytt område skapas förutsättningar för samhörighet. Med samlingsplatser som gårdar, terrasser, parker, torg och promenadstråk är det lätt att umgås, oavsett boendeform, ålder eller bakgrund. Stora och små lever ett aktivt liv tack vare aktivitetshus och friluftsområden. I Vega trivs och frodas också växtligheten. Planteringar, odlingar och gröna öar ger ännu mer liv och harmoni åt stadsbilden. Här finns tid för det viktiga i livet. För familjen. För de nära vännerna och de goda grannarna. För andhämtning i det gröna. Helt enkelt för det som betyder något på riktigt. 

Vega - hem nära stad och natur

I Vega är det aldrig långt till roliga aktiviteter. Området omges av storslagen natur, restauranger och flera köpcentrum med brett utbud, så vare sig man känner för att ta en joggingtur, äta en god middag eller shoppa, så finns det något för alla smaker. Välkommen till ditt nya och enkla drömliv.


SHOPPING OCH MATBUTIKER

Port 73 – Köpcentrum med två stora mataffärer samt 40 olika butiker och restauranger.
Haninge Centrum – Haninges största mötesplats med butiker, restauranger, sportaktiviteter och service.
Länna köpcentrum – En riktig shoppingdestination med brett utbud av butiker, lekland och över 1000 parkeringsplatser.
Mataffär – Under 2021 öppnar en ICA-butik ett stenkast ifrån pendeltågsstationen i Vega. Pressbyrån finns vid pendeltågstationen.

RESTAURANG OCH CAFÉ

Sushi Arigato – Slå dig ner eller ta med dig hem. Vid pendeltågsstationen ligger väletablerade och omtyckta Sushi Arigato. Öppet alla dagar i veckan.
Wofflans stenugnsbageri – En promenad till Vegas egna stenugnsbageri är alltid uppskattat. Njut av en fantastisk frukost eller en härlig fika bakad med kärlek.

FRITID

Rudans friluftsområde –  den perfekta platsen för härliga utomhusaktiviteter.
Kolartorps naturreservat – ett vackert skogsområde med berghällar och gles tallskog, perfekt för spännande utflykter med familjen. Tack vare att reservatet ligger på hög höjd kan ni ha picknick och samtidigt njuta av en fantastisk utsikt.
Gym – I Vega finns Puls & Träning och runt om i Haninge finns diverse andra gymkedjor.

KOMMUNIKATION

Pendeltåg – Vegas nya pendeltågsstation tar dig snabbt och smidigt in till City.
Bussar – Ett busstorg finns i direkt anslutning till pendeltågsstationen, med förbindelser mot Haninge Centrum, Skogås, Norrby och Jordbro. Här finns även en stor cykelparkering.
Bil – För dig som kommer med bil så har Vega fått en egen avfart från riksväg 73 vilket gör bilresan smidigare då du slipper trafiken vid Haningeavfarten.

SKOLOR

Förskolor – I dagsläget finns här tre förskolor, och för att kunna möta behoven som den stora inflyttningen innebär, planeras mellan 6-8 nya förskolor att byggas.
Skola – I augusti 2020 öppnade Nakterhusskolan en helt ny F-6-skola. Även en helt ny F-9-skola byggs i Vega, och i Haninge med omnejd finns gymnasium och folkhögskolor.