Storseglet, Vega i Haninge

185 hyresrätter och en kommersiell lokal, inflyttning 2022

Stadsdelen Vega i Haninge fortsätter att växa.
Utbyggnaden av Vega fortsätter med kvarteret Storseglet, där Stena Fastigheter tillför 185 hyresrätter i storlekar från 1 till 5 rum och kök. På fastighetens tak kommer en stor terass att byggas, en mötesplats och gemensam yta som hyresgästerna kommer att kunna nyttja. Utöver de 185 hyresrätterna så tillförs dessutom en kommersiell lokal i bottenplan, som vätter mot det planerade torget. Preliminärt beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning från och med 2022 och du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheterna i Storseglet, de kommer publiceras på Mina sidor i etapper fr o m april 2021. I övrigt hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Notera att tidsangivelser liksom bilder är preliminära och kan komma att justeras. 

Vi vill erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega. Nu tillför vi 185 hyresrätter i Storseglet och inom kort även 146 hyreslägenheter i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt.

PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. ­­ Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter och stadsradhus med bostadsrätt.

Fakta:

Antal lägenheter: 185 hyresrätter på 1 till 5 roK, ca 33-91 kvm och en kommersiell lokal.

Inflyttning: Påbörjas 2022

Totalentreprenör: Tornstaden

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

Hyra?

Du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheter i Vega och de kommer publiceras på Mina sidor i etapper fr o m april 2021. I övrigt hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Bild från bygget

  

Händer på bygget

I huset närmast pendeln pågår invändiga arbeten för fullt. Vi lägger golv, monterar kök, målar och sätter plattor i alla lägenheter. I det andra huset är stommen precis helt klar och vi ska börja lägga tak. Den härliga takterassen som hyresgästerna i Storseglet kommer kunna nyttja är klar i november!
Gå gärna förbi och se hur Storseglet växer fram!