Logga in

​Sommarlov med Kulturplaneterna

2017-07-17 08:00

Segling i Jubileumsparken, afrikansk dans på fritidsgården och en dagsutflykt till Slättareds 4H-gård för att bada och hälsa på olika djur – detta är bara ett axplock av allt som våra yngre hyresgäster på Fyrklöversgatan i Göteborg fick chansen att uppleva i förra veckan. Stena Fastigheter Göteborg är en av tre aktörer som stod bakom initiativet Kulturplaneterna.

Sedan några år tillbaka arrangeras Kulturplaneterna, en vecka fylld med olika sommarlovsaktiviteter för barn, ungdomar och föräldrar från Lundby. Inbjudan går ut till elever i Bjurslättsskolan som sedan kan välja mellan två veckor, båda två har samma upplägg men valbarheten finns för att alla ska ha möjlighet att planera in detta i sin sommarkalender. Bakom arrangemanget står Stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg (Kultur och fritid), Svenska Kyrkan och Stena Fastigheter.

– Nytt för i år är vårt besök här i Jubileumsparken. Vanligtvis brukar dag två innebära någon form av utflykt men i år har vi valt att åka hit istället för att på det sättet låta barnen upptäcka vad som finns i deras närområde, endast en kort bussresa från deras bostäder, berättar Klara Andersson, aktivitetsledare på Kultur och fritid, Lundby Stadsdelsförvaltning.

Jubileumsparken ligger i Frihamnsområdet i Göteborg. Här kan man bland annat testa på segling, prova åka rullskridskor eller upptäcka lekplatsen som kallas Berget. Just det sistnämnda är en blandning av konst och lekplats, något som var extremt uppskattad av barnen som direkt sprang fram till Berget för att klättra upp till dess topp eller för att leka med vattenkonsten som fanns i anknytning till lekplatsen.

Efter att ha slängt i sig några pannkakor i magen fick barnen även chans att testa rullskridskor och skateboard. Med hjälm och fallskydd var det flera som prövade de lite speciella rullskridskorna som används i sporten roller derby.
– Kom igen, vi kör ett race!, hördes från ett av barnen som snabbt fick igång tekniken på sina fötter och sedan ville tävla mot dem som åkte skatebord. 

Vi tackar alla som var med under den första veckan och ser fram emot vecka två av årets upplaga av Kulturplaneterna.Under tisdagen testade barnen afrikansk dans – här var det viktigt med såväl koordination som taktkänsla.


x
I Jubileumsparken kunde man testa på segling. Det var många som också tog chansen att testa sådana rullskridskor som används i sporten roller derby.Våra sommarjobbare från Fyrklöversgatan fick också vara med på Kulturplaneterna.


Tillbaka