Hej Stefan

Stefan Hilding jobbar som fastighetsvärd i Nöbbelöv, Lund

Hej Stefan! Du arbetar som fastighetsvärd i Lund, berätta om ditt jobb i två meningar?

Jag jobbar som fastighetsvärd i Nöbbelöv, sen 2019, ett omväxlande arbete, de ena dagen är verkligen inte den andra lik. Det gillar jag!

Hur är relation mellan dig som fastighetsvärd och våra hyresgäster?

Jag tycker på det stora hela att jag har en bra relation med mina hyresgäster. Det är en stor del av jobbet. Såklart att det finns undantag, men de utmanade relationerna kan jag räkna på en hand. Jobbet är väldigt socialt, du pratar ju med dina kunder hela tiden och är en del av deras vardag på ett sätt. Fastighetsvärd är en av de roller inom Stena Fastigheter som har absolut mest kontakt med våra kunder, alltså våra hyresgäster, så det är ju en viktig roll vi har.

Vad är det bästa med jobbet?

Frihet under ansvar, jobbet är väldigt självständigt men samtidigt ställer det ju krav på dig som anställd. Det är viktigt att du är juste både mot chef, kollegor, entreprenörer och kunder.

Och kanske det som är mest utmanande?

Mitt jobb blir lite krångligare när en hyresgäst exenpelvis är väldigt svår att få tag i. De kanske inte svarar på telefon eller mejl och då kommer vi inte in i lägenheten. Vilket såklart försvarar mitt jobb. Det är roligast och bäst när kommunikationen är sömlös åt båda hållen.

Vad önskar du fler visste om fastighetsbranschen?

Att väldigt mycket av det arbetet som vi utför ofta är sådant som inte märks. Det är många som tar utvecklingen av området och husen för givet. Det dagliga arbetet som vi fastighetsvärdar gör är väsentligt för att den dagliga verksamheten ska gå runt, att kvarteren ska kännas trygga och husen ska hålla länge.

För dem som inte vet, vad är skillnaden mellan en förvaltare och fastighetsvärd?

Fastighetsvärden är den som till stora delar är den operativa resursen, förvaltarens förlängda arm kan man säga, medan förvaltaren oftast har rollen som chef och administratör och driver de mer mjuka och strategiska frågorna.

Tack Stefan!