Hyra bostad

Bland våra bostäder finns allt från studentlägenheter till seniorboende, 1 till 7 rok, med eller utan balkong och uteplats. Nära natur eller mitt i stan.

Letar du ledig lägenhet att hyra? De flesta av våra lediga hyresrätter förmedlas via olika bostadsförmedlingssidor.

Välj vilken ort du vill bo i och sök vidare därifrån. Är du redan hyresgäst hos oss har du i många fall förtur till lägenheter. Kontakta din uthyrare om det inte tydligt står hur förtur fungerar i lägenhetsannonsen. Då hjälper den dig att ta reda på vad som gäller för dig och den lägenheten du vill flytta till.

Välj stad eller ort

Stockholm

Lägenheter i Stockholm med omnejd

Sök i Stockholm

Göteborg

Vi har lägenheter i Göteborg, Mölndal och Kungsbacka.

Sök i Göteborg

Malmö

Se våra lediga lägenheter i Malmö, Lomma och Lund.

Sök i Malmö

Uppsala

Se våra lägenheter i Uppsala.

Sök i Uppsala

Landskrona

Lägenheterna i Landskrona söker du direkt via vår hemsida.

Sök i Landskrona

Så fungerar det att hyra lägenhet

En hyresrätt innebär att du inte äger bostaden du bor i, utan att du hyr den från en fastighetsägare. Fastighetsägaren blir din hyresvärd och har det yttersta ansvaret för att fastigheten sköts. Du som hyresgäst har ansvar för att ta hand om din lägenhet, alltså att du regelbundet städar, följer fastighetsägarens regler för trapphus, gårdar och vad som är tillåtet att göra i din lägenhet, samt följer de regler och lagar som gäller nationellt. Allt som allt är det ett väldigt bekymmersfritt boende!

Vad kostar det att hyra lägenhet?

Vad det kostar beror på var du vill bo, hur stor lägenhet du söker och hur hög standarden är på lägenheten. T.ex. kostar en helt nyrenoverad eller nybyggd lägenhet mer än en äldre lägenhet.

Vad ingår i hyran? 

Vad som ingår i hyran är olika från fastighet till fastighet. När du hyr en lägenhet hos Stena Fastigheter ingår alltid löpande underhåll och service för eventuella fel i lägenheten, exempelvis fel med avlopp eller el. Viktigt att komma ihåg är att om du orsakar felen själv kan du bli betalningsskyldig. I en del fastigheter mäts din vattenanvändning individuellt och du debiteras för ditt använda vatten. El ingår väldigt sällan när du hyr lägenhet, utan du tecknar eget avtal med en elleverantör. Vad som ingår i hyran för den lägenheten du vill hyra framgår i varje enskild hyresannons.  

Hyra parkering

Lediga parkeringsplatser annonseras i vissa fall på Mina Sidor, logga in och titta under Lediga bilplatser boende. I de fall du inte hittar några lediga platser på Mina Sidor kontaktar du din uthyrare direkt. Du hittar alla kontaktuppgifter här. Är du inte hyresgäst hos oss men ändå vill hyra parkering i något av våra garage eller parkeringsplatser kan du ringa 010 - 167 50 00