exterior gard ekebackshojd

Ditt nya kvarter

Gröna gårdar, takpark och lounge att umgås på

Ekebäckshöjd har ett väldigt bra läge, högt uppe på höjden. Här finns en härlig blandning av människor – barnfamiljer, seniorer, unga och medelålders – som har generösa mötesplatser i sina kvarter. När du går in på innergårdarna och Fyrparken uppe på höjden är det som att komma in i din alldeles egna oas. Här finns redan idag soliga sittplatser, linbana och fotbollsplan för barnen och mycket grönska. Oavsett om du bara vill sitta ner och läsa en stund eller om barnen vill utforska lekplatserna. Ekebäckshöjd blir en plats där du gärna stannar upp och pratar några minuter med grannarna i tvättloungen eller uppe på takparken.

Gården Ekebäckshöjd

Det mesta du behöver i vardagen finns i Ekebäckshöjd. Samtidigt ligger Slottsskogen, Botaniska trädgården ett stenkast bort och samma sak med Majorna, Kungsladugård och Klippan med sina mysiga restauranger och butiker. Västerut är det nära cykelavstånd till klippor och bad.

Välkommen till Ekebäckshöjd!

Karta intressepunkter Ekebäckshöjd

Lekplats

Lekplats kommer att byggas på den egna gården där förskolan i kvarteret vistas dagtid. Flera gröna gårdar att leka på finns i intill liggande kvarter och Fyrparken med fotbollsplan.

Förskolor och skolor

Vi bygger en förskola med fyra avdelningar i kvarteret.

Mataffär och gym

Under 2021 flyttar ICA Nära och gymmet Puls & Träning in i nya lokaler i Ekebäckshöjd. ICA Näras butik har ett brett sortiment och erbjuder ett stort och varierat utbud av färdiglagade maträtter. Gymmet Puls & Träning öppnar sitt fjärde gym i Göteborg och erbjuder bland annat konditions- och styrketräningsmaskiner, träning med personlig tränare och bastu.

Kreativ lounge

Den gemensamma loungen delas med alla boende i Ekebäckshöjd. Här kan du ägna dig åt betydligt mer än tvättning, strykning och hobbyprojekt. Loungen med Wi­Fi blir kvarterets hjärta och ger känslan av ett extra vardagsrum där du kan jobba, pluggga och umgås med vänner eller starta kreativa projekt tillsammans med grannar.

Takpark

Ovanpå ett av husen i området finns den gemen­samma takparken där du kan träna med fantastisk utsikt, njuta av en god bok i solen, eller bjuda över vännerna på grillkväll. Här skapas även en liten odlarbänk.

RÅformat_Stena_Ekebäckshöjd_Terassen.jpg

Ta mig tillbaka till första sidan och brf Eken!