Spaljén

Rosendal i Uppsala

Vi bygger ca 60 nya bostadsrätter i Rosendal, Uppsala

Stena Fastigheter fortsätter utvecklingen i Uppsala genom att starta byggnation av ca 60 bostadsrätter i den framväxande stadsdelen Rosendal. Spaljén blir ett nytt kvarter med trivsamma och moderna bostäder, en grönskande gemensam gård och rymlig takpark. Vi skapar hemtrevliga bostäder för en bekväm, hållbar och harmonisk livsstil.

Rosendal är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Sverige och det största någonsin i Uppsala med sin plan på ca 5500 bostäder. Här finns ett tydligt fokus på hållbarhet och innovation.

Kvarteret Spaljén och dess bostäder kommer att utformas med en något äldre målgrupp i åtanke. Vi planerar för gemensamma takterrasser, en gård för odling och ett orangeri för samvaro. I läget mot gatan ser vi en gemensamhetslokal att nyttja för egna möten eller för att ta emot uppsökande verksamhet. Dagsljus i trapphus stödjer trygghetskänslan och sittplatser anordnas vid hissar och entréer. Äldre är liksom andra åldersgrupper individer med egna behov och önskemål, därav erbjuder kvarteret en rad olika lägenhetsstorlekar och planlösningar. Kvarter Spaljén planeras byggas i massivträ med en hållbar produktionsmetod.

Intresseanmälan