Klockarängen

Här bor du mitt i ett etablerat och trivsamt grannskap med fina gårdar, gröna ytor och lekplatser. Norra Kvarngärdet är ett område som börjar ta för sig. Här bor du citynära, men ändå avslappnat en bit från vimlet och stadspulsen. 

Här bor du granne med fina parker

Här bor du i närheten av stadspulsen, Fyrishov äventyrsbad och Universitetet. I Uppsala finns också över 250 parker i olika storlekar och karaktär med gräsytor, naturmark, lekplatser, utegym och vackra blommor.

Skola, förskola och lek

Uppsala är en unik studentstad och bjuder in och inspirerar till att studera vidare. Men här är livet också enkelt för dig som bor här med förskolebarn, för i och runt om kvarteret finns ett flertal förskolor. Runt om i Uppsala finns ett flertal förskolor, öppna förskolor, grundskolor, fritidshem och gymnasieskolor. Läs mer på kommunens hemsida.


 

Vardagsservice, butiker och lite till

Klockarängen ligger en kort promenad från Uppsala centrum med närhet till shopping, caféer, restauranger, nöjen, resecentrum med mera.

Resa till och från hemmet

Det attraktiva nära läget till Uppsalas citykärna gör att du lätt kan transportera dig till fots eller med cykel vart du än ska. Du tar dig enkelt in till city, med de knappa 1,5 km, till fots, med cykel eller med bussen som går precis utanför området.

En promenad på cirka 20 minuter, eller med bil cirka 5 minuter, tar dig till Uppsala Centralstation med tåg till framförallt till Stockholm Centralstation på endast 35 minuter.