Vårby

Längs med E4/E20 Södertäljevägen i höjd med trafikplats Vårby ligger denna välkända handelsplats. Här låg nämligen den välkända Obs! Interiör tidigare och platsen kopplar de flesta till nostalgiska minnen från barndomen.

 

Vårby i siffror

  • 14

    Lokaler

  • 13

    Hyresgäster

  • 1960

    Byggår

Den välkända handelsplatsen

År 1963 öppnade Kooperativa Förbundetets sin första stormarknad i Sverige. Denna plats låg med bra skyltläge intill den då nybyggda motorvägen, Södertäljevägen - E4/E20. Målet med stormarknaden var de amerikanska så kallade "supermarkets". KF kallade sin anläggning för "rabattvaruhuset" och hade 7-10% lägre prisnivå. Vid starten var det många som tvivlade på att kunderna skulle åka så långt utanför staden för att handla. Men resultatet blev över förväntan och det blev en av de mest populära varuhusen i Stockholm.

Idag kallas handelsplatsen för Vårby Allé 53. Mellan 2010 - 2011 byggdes varuhuset ut och man utökade med flera byggnader i anslutning till det befintliga.

Resa till och från Vårby Allé 53

Hit tar du dig enkelt med bil via E4/E20 Södertäljevägen och de närliggande av- och påfarterna. Det tar cirka 20 minuter med bil från Stockholms City och handelsplatsen ligger endast ett stenkast från Kungens Kurva.

Åker du kommunlt kan du ta tunnelbanans röda linje mot Norsborg och kliva av i Masmo och gå cirka 400 meter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi.