Mitt i smeten

På Möllan samlas etablerade och nya entreprenörer inom kreativa näringar. Här får du nära till mat- och kulturupplevelser och blir samtidigt en del av historien när du vandrar genom kvarteren förbi Kulturhuset Mazetti, KB och Malmö Folkets Park. Mer mitt i smeten är svårt att komma.

Nära till historien

Trikåfabriken ligger mellan Monbijougatan och Friisgatan. Området tillhör Rådmansvången som är ett delområde till Innerstaden. Bergsgatan strax utanför Trikåfabriken är en viktig gata i Malmö som utgör gränsen mellan Möllevången och Rådmansvången. I området som präglas av sin historia ligger bland annat Kulturhuset Mazetti, som tidigare var en känd chokladfabrik och Malmö Stadsarkiv som huserar i Arbetets gamla tidningshus. Strax brevid hittar du även den kända klubb- och konsertlokalen Kulturbolaget, i folkmun känd som KB.  En bit därifrån på Amiralsgatan ligger Sveriges äldsta folkpark, Malmö Folkets park. Under somrarna är Folkets park fortfarande Malmös populäraste mötesplats och picknickställe med många aktiviter för barn. 

En plats för entreprenörskap

Området runt Trikåfabriken samlar både stora och små kreativa företagare inom många olika branscher. Här blir du del av en gemenskap och kan nätverka med likasinnade.  På Möllevången en promenad bort hittar du den spännande mötesplatsen Mitt Möllan som samlar ett 50-tal start-ups och entreprenörer inom mat och kultur. Utanför Mitt Möllan löper Claesgatan som från april till oktober förvandlas till en levande sommargata där du kan strosa, fika och ta en bit mat. För dig som tycker om att luncha ute erbjuder området ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. 

Bra kommunikationer

Från Trikåfabriken tar du dig enkelt till andra delar av Malmö via Triangelns station där du hittar både bussar och tåg. Om du behöver ta dig utomlands når du snabbt Kastup flygplats via Triangeln.  För dig som föredrar riktigt hållbara transportsätt finns självklart lånecyklar och elsparcyklar i området. Från Trikåfabriken är det nära till det mesta.