Vanliga frågor och svar

Här nedan híttar du frågor och svar som kan vara aktuella när du söker eller har fått sommarjobb.

Så skriver du ett CV  

Ett CV är en enkel lista över dina tidigare jobb och erfarenheter. Du skriver mellan vilka datum du gjort följande:

Tänk på att gör ett CV och ett personligt brev då dessa dokument ska laddas upp var för sig när du skickar in ansökan.


Så skriver du ett personligt brev  

Tänk på att gör ett personligt brev och ett CV då dessa dokument ska laddas upp var för sig när du skickar in ansökan.


Vad är CO-adress?  

CO betyder ”care of” och används om du är inneboende, bor i 2:a hand eller om ditt namn inte står på ytterdörren. Då skriver man det efternamn som står på lägenheten, t ex ”C/o Nilsson”. Om ditt efternamn står på dörren behöver du inte använda ”c/o” utan lämnar det fältet tomt.

Jag har inte fått något svar  

När du skickat in din ansökan får du ett automatiskt svar till den mejladress du uppgivit. Om du inte fått svar till din mejladress så betyder det att den adress du skrivit inte stämmer. Vi mejlar kallelse till intervju mm till den adress du lämnat, så håll koll på dina mejl så du inte missar något!

Det tar tid att gå igenom ansökningar och göra ett första urval. Därför kan det vara så att det dröjer till slutet av april innan vi kan ge definitivt besked om jobb


Vilket nummer är mitt kontonummer?  

Ditt kontonummer är inte detsamma som det nummer som står på ditt bankkort. Kontonumret består av ett clearingnummer (cl-nr) på fyra eller fem siffror samt ett kontonummer. Numret finns i de handlingar du fått från banken när du öppnade kontot. Om du har internetbank så syns även kontonumret när du loggat in där.

 

Vad är ett Clearingnummer? (Cl-nr)  

Clearingnummer används till att identifiera till vilken bank och bankkontor en betalning ska till, det vill säga ett visst bankkontor och det innebär att man även kan utläsa vilken bank ett visst konto tillhör genom clearingnumret.
 
Förenklat uttryckt består alltid ett svenskt bankkontonummer av ett clearingnummer och ett kontonummer. Antalet siffror i kontonumret varierar från bank till bank. När du för över pengar till en annan bank måste du alltid ange först clearingnummer och sedan kontonummer utan extra tecken, t ex streck och punkter.
De allra flesta bankerna har en kontostruktur med clearingnummer om fyra siffror och sedan ett löpnummer om sju siffror.  
Läs mer här.


Hur hittar jag mitt Clearingnummer?  

Du hittar cl-numret ihop med uppgifterna du fått från din bank om ditt bankkonto. Eller på din internetbank. Du kan också kontakta ditt lokala bankkontor för att ta reda på vad ditt kontor har för clearingnummer.


Skattejämkning - Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag  

Om du kommer att tjäna mindre än 20 135 kr i år? Då kan du få ut lönen utan att Stena Fastigheter gör avdrag för skatt. Det kallas också skattejämkning.

Då behöver du:


Lön

Följande löner gäller fr.o.m.  2020-11-01

fyllda 16 år      73:00              kronor per tim

fyllda 17 år      80:00            kronor per tim

fyllda 18 år      110:00            kronor per tim

fyllda 19 år      117:00            kronor per tim

fyllda 20 år      146:00            kronor per tim

Dessa löner är exkl. semesterersättning.

Timlön utbetalas månaden efter den under vilken man har tjänat in timmarna.

Löneutbetalningsdag är den 25:e i varje månad. Om den 25:e infaller på en helg så utbetalas lönen sista vardagen innan den 25:e.