Succén med Trikåfabriken fortsätter

Vi bygger 2 000 nya kvm på Malmös roligaste plats. Preliminär inflyttning 2025.

Nya kreativa lokaler på Möllevången

Trikåfabriken har ett unikt läge i hjärtat av Malmös mest kreativa kvarter. Nu tillför vi ca. 2 000 nya kvm med moderna och karaktärsrika lokaler med fyra våningar plus en vindsvåning. Med vackra attribut, materialval och design tillför Trikåfabriken lite historisk magi och är en inspirerande bas till dagens arbetsliv. Hit vill vi välkomna alla typer av verksamheter som vill bli en del av en social, anrik och rolig plats att arbeta och trivas på! 

Drömmer du om ett nytt spännande och trivsamt kontor för dig och dina medarbetare?
Anmäl intresse så berättar vi mer!

Martin Landler

Martin Landler

Uthyrningschef kommersiella lokaler

010-167 54 14

Trikåfabriken erbjuder en förändringsbar och hållbar plats för arbete och möten. Här samlas företag inom utveckling och innovation såväl som kreativa näringar.

Projektfakta

Fastighetsbeteckning: Bilden 10
Adress: Monbijougatan, Helsingborgsgatan, Malmö
Område: Möllevången
Lokalarea för omställning (LOA): 2207 m²
Hållbarhet: Ambitionen är klimatneutralitet enligt LFM30:s beräkningsmetod, Certifiering Miljöbyggnad nivå Silver
Byggstart: prel 2024
Arkitekt: FOJAB

Framtidsvisionen för nästa etapp av Trikåfabriken

Här finns ett urval av renderingar på framtidsvisionen på den nya byggnaden. Ambitionen är en innovativ byggnad med hållbarhet i fokus - en arkitektonisk hyllning till denna historiska plats på Möllevången. Kontakta oss gärna för mer information om fastigheten. 

Samtliga renderingar nedan är framtagna av FOJAB arkitekter.

> Läs Fojabs pressmeddelande 

Vi vill bygga ihop kvarteret så som det en gång var innan den ursprungliga byggnaden brann ner. Den nya byggnaden uppförs på vad som idag är en parkeringsplats. Den parkeringsyta som inte bebyggs kommer att ge plats för aktiviteter, häng och möten mellan människor

Den nya byggnaden kommer hämta inspiration från omgivningen, men får ett mer modernt uttryck. Uppåt i huset planerar vi för kontorslokaler i storlekar från 250-600 kvadratmeter. Invändigt arbetar vi för att man ska känna igen sig från första etappen av Trikåfabriken. Bland annat kommer vi att fortsätta med samma takarmaturer, långsträckta brädgolv och smarta tekniksystem

Bli en del av ett redan härligt och kreativt gäng på Trikåfabriken. I den renoverade byggnaden sitter idag bland annat:  filmproduktionsbolaget Anagram, Biljard & Shuffle, dansstudion Cubabaila, content- och produktionsbyrån Edisen Sweden, arkitektbyrån FOJAB, Glasmästarn, Horisont Arkitekter, innovationsbolaget Hövding, Kira förlag, kommunikations- och webbyrån Konovalenko, galleri Signal, restaurang Grand Mat och Öl, modellagenturen MIKAs Stockholm, Nitrat Film, VC-bolaget Pale Blue Dot, musikappföretaget Sonemic, frilanskollektivet Svarta
Lådan, digitalbyrån Talkative och fotograf Ursula Striner.

Vi vill skapa en levande bottenvåning som berikar hela kvarteret och därför ser vi gärna en restaurang och ett gym eller liknande på innergården. Själva huset utformas för att bidra till att stimulera delning av tjänster och samutnyttjande av ytor mellan gamla och nya hyresgäster.

En stor öppen portgång bjuder inallmänheten till gården, där dagens parkering får ge plats för aktiviteter, häng och möten mellan människor. Även i denna etapp planerar vi att förse taket med solceller, så att vi kan optimera energianvändningen.

Vår ambition är att skapa en inkluderande mötesplats som främjar den gemenskap som finns i området. Det som tidigare varit en bakgård som vi nu vill vända till en levande framsida.

Sofia Lagerblad, affärsutvecklingschef på Stena Fastigheter Malmö.

Läs mer om utvecklingen av kvarteret kring Trikåfabriken