Succén med Trikåfabriken fortsätter

Vi bygger 2 000 nya kvm på Malmös roligaste plats. Preliminär inflyttning 2025.

Nya kreativa lokaler på Möllevången

Trikåfabriken har ett unikt läge i hjärtat av Malmös mest kreativa kvarter. Nu tillför vi ca. 2 000 nya kvm med moderna och karaktärsrika lokaler med fyra våningar plus en vindsvåning. Med vackra attribut, materialval och design tillför Trikåfabriken lite historisk magi och är en inspirerande bas till dagens arbetsliv. Hit vill vi välkomna alla typer av verksamheter som vill bli en del av en social, anrik och rolig plats att arbeta och trivas på! 

Drömmer du om ett nytt spännande och trivsamt kontor för dig och dina medarbetare?
Anmäl intresse så berättar vi mer!

Trikåfabriken erbjuder en förändringsbar och hållbar plats för arbete och möten. Här samlas företag inom utveckling och innovation såväl som kreativa näringar.

Framtidsvisionen för nästa etapp av Trikåfabriken

Här finns ett urval av renderingar på framtidsvisionen på den nya byggnaden. Ambitionen är en innovativ byggnad med hållbarhet i fokus - en arkitektonisk hyllning till denna historiska plats på Möllevången. Kontakta oss gärna för mer information om fastigheten. 

Samtliga renderingar nedan är framtagna av FOJAB arkitekter.

> Läs Fojabs pressmeddelande 

VÄLKOMMEN IN TILL TRIKÅFABRIKEN

Trikåfabriken ska fungera som en samlingsplats för människor från hela staden som längtar efter att ha kul och umgås på - både på jobbet och fritiden. En stor öppen portgång bjuder in allmänheten till gården där dagens parkering får ge plats för aktiviteter, umgänge och möten mellan människor och goda grannar. På Trikåfabriken hittar du ett brett utbud av kreativa företag som inkluderar filmproduktiongsbolag, arkitektkontor, reklambyråer, teknikstartups och andra innovativa företag. Den kreativa miljön skapar en plats där idéer frodas och samarbete blomstrar. 

2 200 KVM - FYRA VÅNINGAR PLUS EN VINDSVÅNING

Nästa etapp av Trikåfabriken sammankopplas med den gamla fabriken och kommer att rama in livet i kvarteret. Den nya etappen är tänkt att vara drygt 2 200 kvadratmeter och fyra våningar plus en vindsvåning. Byggnaden kommer inspireras av den renoverade Trikåfabriken men ha sin egen moderna arkitektoniska prägel. Dess design speglar våra ambitioner att skapa en plats som är funktionell men också trygg, vacker och hållbar. Trikåfabriken symboliserar framtiden och är en plats där människor kommer för att arbeta, umgås och ha kul. Vi vill helt enkelt bygga ihop kvarteret så som det en gång var innan den ursprungliga byggnaden brann ner. Den nya byggnaden uppförs på vad som idag är en parkeringsplats. Den parkeringsyta som inte bebyggs kommer att ge plats för aktiviteter, häng och möten mellan människor. 

ETT NYTT KVARTER VÄXER FRAM

Vi vill skapa en levande bottenvåning som berikar hela kvarteret och fungerar som en energifull samlingspunkt där både mat,
möten och kreativa samtal får fylla platsen. Trikåfabriken erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en underhållande och livlig plats för människor att umgås och ha kul. Det är en destination som speglar stadens puls och kreativitet och attraherar människor från hela staden.  Den nya byggnaden kommer hämta inspiration från omgivningen, men får ett mer modernt uttryck. Uppåt i huset planerar vi för kontorslokaler i storlekar från 250-600 kvadratmeter. Invändigt arbetar vi för att man ska känna igen sig från första etappen av Trikåfabriken. Bland annat kommer vi att fortsätta med samma takarmaturer, långsträckta brädgolv och smarta tekniksystem.

PROJEKTFAKTA

Fastighetsbeteckning: Bilden 10

Adress: Monbijougatan, Helsingborgsgatan, Malmö

Område: Möllevången

Lokalarea för omställning (LOA): 2268 m²

Hållbarhet: Ambitionen är klimatneutralitet enligt LFM30:s beräkningsmetod, Certifiering Miljöbyggnad nivå Silver

Byggstart: prel 2024

Arkitekt: FOJAB

UNIKA OCH HÅLLBARA KONTORSLOKALER

Trikåfabriken är känd för sina geniuna, historiska och personliga kontorslokaler och det kommer vi ta till vara på även i den nya
etappen. I den nybyggda delen av Trikåfabriken erbjuder vi unika kontorslokaler inspirerade av gammal industrimiljö som präglas av hållbara materialval och skandinavisk design. Genom att kombinera industriella element med modern arkitektur skapas en inbjudande och inspirerande arbetsmiljö som främjar kreativitet, samarbete och hållbarhet. Trikåfabrikens kontorslokaler kommer erbjuda något helt nytt och personligt. 

GÅRDEN - HJÄRTAT AV TRIKÅFABRIKEN

I projektet ingår också utformningen av gården som blir omgiven av den gamla Trikåfabriken och den nya byggnaden. Gården utgör hjärtat i kvarteret, där människor samlas för att njuta av solen, äta lunch eller bara umgås med kollegor och vänner. De gemensamma utrymmena delas av kreativa och innovativa företag som alla strävar efter att skapa en inspirerande och dynamisk arbetsmiljö. Innergården är också en samlingsplats för människor från hela staden som söker en plats att ha kul och umgås på. Den levande bottenvåningen i den nya byggnaden bidrar till en ständigt föränderlig och spännande plats som lockar människor från alla åldrar och bakgrunder.

Vår ambition är att skapa en inkluderande mötesplats som främjar den gemenskap som finns i området. Det som tidigare varit en bakgård som vi nu vill vända till en levande framsida.

Sofia Lagerblad, affärsutvecklingschef på Stena Fastigheter Malmö.

STANS BÄSTA GRANNAR - TA DEL AV GEMENSKAPEN PÅ TRIKÅFABRIKEN

Idag sitter det redan ett härligt gäng på Trikåfabriken i den befintliga delen. Bland annat: Filmproduktionsbolaget Anagram, Biljard & Shuffle, dansstudion Cubabaila, content- och produktionsbyrån Edisen Sweden, arkitektbyrån FOJAB, Glasmästarn, Horisont Arkitekter, innovationsbolaget Hövding, Kira förlag, kommunikations- och webbyrån Konovalenko, galleri Signal, restaurang Grand Mat och Öl, modellagenturen MIKAs Stockholm, Nitrat Film, VC-bolaget Pale Blue Dot, musikappföretaget Sonemic, frilanskollektivet Svarta Lådan, digitalbyrån Talkative och fotograf Ursula Striner

Trikåfabriken visar vägen för hållbar nyproduktion

Hela projektet av nya etappen kommer att klimatberäknas och siktar mot att bygga klimatneutralt enligt LFM30s metodik. Byggnaden kommer att utföras med återbrukat stål i stommen och återbrukade material i fasader, golv och väggar. Exempelvis används tegel från en mur som idag finns på platsen och marmorgolv från den rivna svävarterminalen i Malmö. Vi vill att Trikåfabriken ska vara en förbild för branschen!

Läs mer om utvecklingen av kvarteret kring Trikåfabriken