Boendekalas som stärker gemenskapen

På vår och sommar firas kalas i många av våra bostadsområden. Vi kan ha olika anledningar att ha boendekalas – det kan handla om att vi köpt eller byggt ett nytt bostadsområde, om jubileum eller invigning av lekplatser och utemiljöer. Gemensamt för våra kalas är att de hjälper oss och våra hyresgäster att lära känna varandra genom att ha roligt tillsammans.


Hösten 2016 köpte Stena Fastigheter två bostadsområden i Landskrona med 1 200 lägenheter. Som ny aktör i staden ville vi bekanta oss både med Landskrona och våra hyresgäster. Under en sensommardag 2017 bjöd vi in alla våra hyresgäster i Landskrona till ett Boendekalas som hölls på området Sandvången. Det blev en dag fylld av aktiviteter, möten och möjligheter att träffa nya människor. En mängd lokala föreningar och organisationer bjöds in till vad som blev ett mycket uppskattat kalas där nya kontakter kunde knytas och samhörigheten stärkas. I augusti 2018 anordnade vi Boendekalas på vårt andra och angränsande område, Pilängen. Den här gången deltog också bostadsbolaget Svenska Hus som medarrangör.

På Gröna Nöbbelöv i Lund firas årligen Nöbbelövsdagen då våra hyresgäster träffas och trivs på Nöbbelövs torg där det bjuds på aktiviteter och grillning. Det är ett uppskattat evenemang där alla som bor i området får möjlighet att träffas tillsammans med värdar och förvaltare under lättsamma former.

Den 5 september 2015 firade Bellevuegårdens centrum 40 år. Stena Fastigheter och handlarna kring torget bjöd då på fina erbjudanden, fika, ballonger till barnen och musikunderhållning med Malmö Brassband. I år är det dags för nytt firande då vi under våren inviger ett nytt utegym och en lekplats i Bellevueparken.

Den här formen av aktivitet ger oss möjlighet att träffa och lära känna våra hyresgäster, men det ger också de boende möjlighet att lära känna grannar som fortfarande är obekanta. Genom att träffas under trevliga former stärker vi gemenskapen i området och med det även tryggheten och trivseln. Det finns alltid en anledning att fira!