Creative Suburbs

Tillsammans med Värmeverket vill Stena Fastigheter visa förorten från ett annat perspektiv. Vi vill visa att den är fylld av mod, kreativitet, vänskap och framtidstro.

När var senaste gången du utmanade dig själv på riktigt? Creative Suburbs är ett nytt initiativ för att få fler av oss att våga utmana oss själva, vår omgivning och vår kreativa förmåga. 

Tillsammans med Värmeverket lyfter Stena Fastigheter vikten av mod, kreativitet och vänskap genom initiativet Creative Suburbs som har till syfte att få fler av oss att våga utmana oss själva, vår omgivning och kreativa förmåga och samtidigt visa att detta mod finns det gott av i våra förorter. Vi vill visa att våra områden är fyllda av mod, kreativitet, vänskap och framtidstro. 

Första delen av intiativet består av en serie av tre kortfilmer där vi lyfter fram personer som följt sina drömmar. Dessa personer inspirerar genom att de ständigt bryter igenom uppsatta murar och använder kreativitet för att förverkliga sina drömmar och visioner.

I filmerna ser du Maceo Frost, Regissör/Artist, tillsammans med Robin Nazari som är artist/skådespelare. Du möter Gashaw Hailu, Relationsförvaltare/brandman i ett samtal med kollegan Sabrin Al-Ansari, förvaltare samt att du får träffa Aida och Adjani (FFS) som är artister/DJ.

 

Otroligt spännande att få vara med i detta projekt. För mig har kreatörer en viktig plats i samhället, där framtidens ledare och kreatörers skapelse finns i allt runt om oss. Från när vi dricker vår kaffe på morgonen i en kaffekopp som någon skapat, bilarna vi åker i till filmerna vi kollar på när vi kommer hem från jobbet. Kreativitet är en stor del av vår civilisation. Det berättar historier, förenklar våra liv och fyller vårt liv med glädje och tillfredsställelse, därför är det viktigt att inspirera och motivera unga kreatörer till att våga satsa på sina idéer, för det är en vinst för oss alla

Robin Nazari, artist och skådespelare.