Läxhjälp tillsammans med Drivkraft

En viktig förutsättning för att barn och ungdomar ska känna framtidstro är att de får en välfungerande skolgång och godkända slutbetyg i årskurs 9. Detta ville vi på Stena Fastigheter tillsammans med den nyöppnade skolan i Fisksätra, Viktor Rydbergs skola, möjliggöra för deras elever. 

Viktor Rydbergs skola + Stena Fastigheter + Drivkraft = Läxhjälp

Under hösten 2021 krokade Stena Fastigheter, Viktor Rydbergs skola i Fisksätra och läxhjälpsorganisationen Drivkraft arm för att kunna erbjuda barn i Fisksätra läxhjälp efter skolan. Med hjälp av Stena Fastigheter har Drivkraft sökt och funnit läxhjälpare lokalt i Fisksätra.

Det har nu funnits läxhjälpstillfällen varje onsdagseftermiddag och målet är att läxhjälpen ska växa ännu mer under åren framöver och då ta in ytterligare lokala läxhjälpare som hjälper eleverna på Viktor Rydbergs skola. 

Vi på Drivkraft Fisksätra är enormt glada över att vi, tillsammans med vår starka partner Stena Fastigheter, har möjlighet att göra skillnad genom läxhjälp på VRS Fisksätra. Personal på VRS Fisksätra tar varmt emot oss med högt engagemang och driv. Vi är så tacksamma för att samarbetet fungerar bra på alla led men framförallt att eleverna tycker att det är kul att komma till läxhjälpen.

Bita Waldén, ansvarig Drivkraft Fisksätra

Vi besökte Drivkraft Fisksätra under ett av deras läxhjälpstillfällen

En viktig förutsättning för att barn och ungdomar ska känna framtidstro är att de får en välfungerande skolgång och godkända slutbetyg i årskurs 9. Detta ville vi på Stena Fastigheter, tillsammans med den nyöppnade skolan Viktor Rydbergs skola Fisksätra, möjliggöra för deras elever

Tillsammans med läxhjälpsorganisationen Drivkraft Fisksätra erbjuder vi nu därför barnen på Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor Fisksätra läxhjälp efter skolan varje onsdag.
Vi sökte även, tillsammans med Drivkraft, efter lokala läxhjälpare i Fisksätra varav en av våra hyresgäster, Daniel, har påbörjat sin tjänst.

Varför ville du bli läxhjälpare?
- Mycket press sätts på barnen i skolan idag och det kan vara svårt för dem att alltid vara så självständiga. Jag vill därför hjälpa till så gott jag kan och hjälpa dem när de behöver det lite extra.

Vad har du lärt dig genom att vara läxhjälpare?
- Jag lär mig väldigt mycket av barnen och blir hela tiden imponerad över deras kunskap och allt de får lära sig. De ger mig också olika perspektiv och vinklar på saker vilket är väldigt uppfriskande.

Läxhjälpen är också väldigt uppskattad av barnen. Mellan 18-25 barn kommer dit varje onsdag. Vi passade på att ställa en fråga till ett av barnen som nästan alltid kommer dit.

Hur mycket betyder läxhjälpen för dig och hur mycket har den hjälpt dig?
- Den hjälper mig väldigt mycket och här får jag mer tid och den hjälp jag behöver med sådant jag inte hinner på de vanliga lektionerna.

Vi är stolta över att finansiera detta samarbete och göra det möjligt för alla läxhjälpare, Drivkraft och Viktor Rydbergs skola Fisksätra att inspirera och stötta barnen i deras skolgång!

Drivkrafts hemsida

Drivkraft