Framtidens ledare bor i Stena Fastigheters kvarter

Framtidens ledare är ett Ledarskapsutvecklingsprogram som tagits fram av Stena Fastigheter och utförs i samarbete med coachen Philip Diab. Programmet riktar sig till unga som bor hos Stena Fastigheter i Skåne. Programmet bygger på coachning och ungdomarnas egna utmaningar och verklighet.

Jag har lärt mig att se på saker på ur andra perspektiv och jag har lärt känna mig själv på ett nytt sätt.

Sara Al-Husseini deltagare första omgången av Framtidens ledare


Ledarskapsprogrammet genomfördes första gången 2017 och har fortsatt sedan dess. Programmet har också utvecklats under tidens gång.

– Syftet är att deltagarna ska utveckla sitt självledarskap och att de ska kunna vägleda andra. De som går programmet ska vara sugna på att lära sig mer om sig själva och skapa sig ett helt nytt nätverk, säger Philip Diab, som är anlitad av Stena Fastigheter från Kickass Coach.

– Skälet till att vi startade ledarskapsutvecklingsprogrammet är att vi vill möjliggöra för personer från olika områden att växa och skapa nätverk för framtiden säger Cecilia Fredholm, kommunikationschef på Stena Fastigheter.

100 sociala innovationer

Programmet Framtidens Ledare, som tagits fram av Stena Fastigheter Malmö, har omnämnts i boken 100 sociala innovationer - som kan förändra Sverige och får fina vitsord från deltagare.

- Tack vare programmet valde jag att testa nya saker som jag inte hade tänkt på annars. Jag sökte mig till grundmilitärutbildningen, säger Peter Berglund deltagare under 2017.