Gränslös Fotboll

Gränslös Fotboll är IK Sirius samlingsnamn för deras sociala initiativ i Uppsala. Det som började med cirka tio fotbollsglada barn, en kasse dricka, bullar och en kul stund på en fotbollsplan i Valsätra har utvecklats till ett flertal aktiviteter såsom nattfotboll, lovaktiviteter och karriärsstöd. 

Gränslös Fotboll 2022:

Bland annat har vi skapat en karriärdag på IK Sirius hemmaplan Studenternas. Vi var självklart på plats och sökte arbetsledare till sommarjobbsperioden. 

Under hösten 2022 lyckades vi även kombinera våra två huvudpartnerskap i Gränslös Fotboll och Samhällsmatchen och skapade en gemensam aktivitet. Ungdomar som aktivt är med i Gränslös Fotbolls nattfotboll fick åka buss till Stockholm och se på en match mellan Hammarby Fotboll och IK Sirius.

  • 312 timmar nattfotboll och ca 100 besökande barn varje lördag
  • 10 skolbesök och cirka 80 klassrumsbesök vilket når cirka 3 400 barn
  • Varannan vecka har Gränslös Fotboll drivit en fritidsgård
  • Sommaren 2022 anordnades ett sommarläger för barn mellan 7-14 år
  • 12 företag och cirka 100 besökare kom på karriärdagen.
  • Gränslös Fotboll Cup med cirka 200 barn som deltog

I en utvärdering av nattfotbollen som 67 deltagare svarade på, uppger 100% att nattfotbollen har gjort dem mer fysiskt aktiva. 

Stena Fastigheter är en engagerad partner med en lång erfarenhet av sociala hållbarhetsprojekt, vi ser fram emot ett gott samarbete här framöver där jag tror att vi kommer jobba tätt ihop med våra olika initiativ.

Ian Sirelius, projektledare för Gränslös Fotboll.

Huvudpartner sen 2021

Sedan hösten 2021 har Stena Fastigheter varit huvudpartner till Gränslös Fotboll. Gränslös Fotboll jobbar för att  skapa meningsfull fritid för barn och unga i Uppsala genom bland annat nattfotbollen. Sedan dess har vi utvecklat vårt partnerskap och tillsammans skapat gemensamma aktiviteter.

Att ingå ett samarbete med Sirius Fotboll och deras Gränslös Fotboll känns som en naturlig del av hur vi driver vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom att kroka arm med andra lokala aktörer etablerar vi oss ytterligare i Uppsalaregionen och kan bidra till att utveckla socialt hållbara bostadsområden

Sarah Pettersson, ansvarig för social hållbarhet/relationsförvaltning på Stena Fastigheter Stockholm.

Gränslös Fotbolls hemsida

Gränslös Fotboll