Gränslös Fotboll

Gränslös Fotboll är IK Sirius samlingsnamn för deras sociala initiativ i Uppsala. Det som började med cirka tio fotbollsglada barn, en kasse dricka, bullar och en kul stund på en fotbollsplan i Valsätra har utvecklats till ett flertal aktiviteter såsom nattfotboll, lovaktiviteter och karriärsstöd. 

Stena Fastigheter är en engagerad partner med en lång erfarenhet av sociala hållbarhetsprojekt, vi ser fram emot ett gott samarbete här framöver där jag tror att vi kommer jobba tätt ihop med våra olika initiativ.

Ian Sirelius, projektledare för Gränslös Fotboll.

Huvudpartner sen 2021

Sedan hösten 2021 har Stena Fastigheter varit huvudpartner till Gränslös Fotboll. Fokus inom Gränslös Fotboll kommer att vara att skapa meningsfull fritid för barn och unga i Uppsala genom bland annat nattfotbollen.

Vi kommer dessutom arbeta med arbetsmarknadsåtgärder genom att anordna karriärsdagar.

Karriärdagen

Karriärdagen är ett initiativ där vi, tillsammans med Sirius Fotbolls sociala initiativ Gränslös Fotboll, bjuder in arbetssökande till att träffa potentiella arbetsgivare. På den senaste karriärdagen var det tolv företag på plats och ett hundratal arbetssökande hade anmält sitt intresse till eventet.
Följande företag var med på plats med anställningsbehov:
Scandic Hotels, BILDEMO, Bravida, ICA Maxi Stenhagen, Nordea, BYGGCONSTRUCT UPPSALA AB, TRILLER MAT & BRÖD AB, Uppsala kommun, Stena Fastigheter, Qase, Ocab Sverige och Sirius Fotbolls egna eventorganisation.

Att ingå ett samarbete med Sirius Fotboll och deras Gränslös Fotboll känns som en naturlig del av hur vi driver vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom att kroka arm med andra lokala aktörer etablerar vi oss ytterligare i Uppsalaregionen och kan bidra till att utveckla socialt hållbara bostadsområden

Sarah Pettersson, ansvarig för social hållbarhet/relationsförvaltning på Stena Fastigheter Stockholm.