Pläjset

En trygg plats i vårt kvarter i Kortedala. På Pläjset träffas hyresgästerna i för att tillsammans umgås, träffa vänner, vila eller få hjälp med läxor. Barn som vuxna är välkomna!

- Mycket av det som var tanken bakom Pläjset har redan skett. Här finns gemenskap, en varm mötespunkt och något för alla, säger Inger Attridge. Hon fortsätter: En granne som jag inte träffat tidigare sa att ”här kan man vara sig själv, det kändes direkt”.

Bakom Pläjset står Inger Attridge, en av våra engagerade hyresgäster som vill göra lite mer för sina grannar och sitt bostadsområde. Hon jobbar på skolan i området och brinner för att barnen ska få en meningsfull fritid, och att skapa relationer mellan generationerna.

- Pläjset har på kort tid blivit en social mötesplats för många här i vårt område. Helgerna har erbjudit många av våra yngre en varm lokal fylld av möjligheter till allt från pyssel, sällskapsspel och kamratskap, men Pläjset har även nått de vuxna. Här finns värme och omtänksamhet, det finns humor och stor förståelse för att vi alla får kämpa med vardagen ibland, att vi kanske inte är så ensamma i allt utan att vi har fantastiska grannar precis här där vi bor, säger Inger.

Pläjset ligger i en nyrenoverad lokal på Aprilgatan 50 i Kortedala. Stena Fastigheter står för lokalen, som Inger och barnen i kvarteret har målat och inrett. Utanför Pläjset finns en fin uteplats och lekplats. Här står dörren öppen året om och Inger hälsar alla välkomna!

Succén har spridit sig och Pläjset samarbetar också med Göteborgs Stad för att hålla öppen förskola och ABC-kurser. Väldigt roligt när engagemanget för sprider sig och ger ringar på vattnet.