Mitt Livs val

En tidig onsdag morgon i januari 2022 bjöd relationsförvaltningen i Göteborg och Stockholm in till en digital inspirationsföreläsning med organisationen Mitt Livs Val som berättade om hur de arbetar med deras yrkes- och studieförberedande program, Framåt!, för nyanlända ungdomar. Över 90 morgonpigga kollegor från Göteborg och Stockholm var med och lyssnade. Förutom att inspirera var syftet med föreläsningen även att presentera sätt som Stena Fastigheters personal skulle kunna bidra till att ungdomarna i Mitt Livs Val kommer närmare ett framtida yrke. Bland annat kunde man skapa en inspirationsföreläsning, delta på en inspirationsträff eller låta en ungdom skugga en under en arbetsdag.

Samarbetet fortsatte i Stockholm

I Stockholm fortsatte samarbetet under hösten 2022 och Mitt Livs val höll tre av sina träffar i Stena Fastigheters dåvarande kontor på Vattugatan. Dessutom engagerade sig kollegor i att bli både skuggade på jobbet av ungdomar, bli digital CV-cocher och bli jobbinspiratörer! En del av ungdomarna som deltog i Framåt! fick dessutom anställning under loven hos oss. 

Det har varit väldigt intressant och givande att coacha Alaa, och kul att höra att även hon tyckte att det var lärorikt att ha mig som coach! Alaa hade många egna idéer och tankar som var intressant att lyssna på, och framförallt ett stort engagemang och driv som gjorde mig väldigt glad. Det är tufft för många att ta sig fram på arbetsmarknaden idag, speciellt kul då att man kan göra en insats för att skapa bättre förutsättningar för tjejer som Alaa att få en anställning

Sanna Ytterfors, digital CV-coach och förvaltare Stena Fastigheter Stockholm