Drottninggatan 33, City

Toppläge för kontor i centrala Stockholm med egen terrass!

Område
Stockholm
Yta
465 m²
Typ
Kontor
Tillträde
Enligt överenskommelse
KK

Kosmas Koskeridis

Förvaltningskoordinator

Beskrivning

Mycket centralt beläget kontor på Drottninggatan 33 vid Sergels torg mitt i city. Här får du tillfälle att skapa ett drömkontor utöver det vanliga på en av Stockholms mest attraktiva adresser med puls och liv.

Gammal fastighet med nya faciliteter, pampig och ljus entréhall. I mitten av huset finns två stycken ljusgårdar vilket skapar en härlig känsla av ljus och rymd.

Klarahuset besitter ett mycket högt kultur-historiskt värde, som i huvudsak kan sammanfattas på följande sätt:

Den historiska bakgrunden till framtagandet av den skräddarsydda stadsplanen och den designprocess som ledde fram till Klarahusets färdigställande 1989 berättar historien om politik och stadsplanering i det efterkrigstids Stockholm. Framför allt berättar det om hur ett nytt satt att se på staden och dess beståndsdelar kom att utvecklas i köl vattnet efter citysaneringen. I detta hänseende är få byggnader så symbolladdade som just Klarahuset. Gatufasaden utgör dessutom en av fonderna till Sergels Torg, som anlades som en del av citysaneringen.

Kombinationen av de fyra gatufasaderna och deras respektive fasaddetaljer i stort och smått, samt det tidstypiska, postmoderna sättet att organisera och gestalta interiören är ett karaktäristiskt och bra exempel på det sena 1980-talets svenska arkitektur. Detta bekräftades redan av samtiden genom att Klarahuset tilldelades både Kasper Salinpriset och Stenpriset 1990.

Klarahuset är ett gott exempel på Carl Nyréns och hans kontors-karaktäristiska arkitektur. Här återfinns såväl Nyréns sätt att disponera en byggnad, som material, kulörer och byggnadsdetaljer från företagets så kallade bygglåda.

De fyra gatufasaderna har alla värdefulla och karaktäristiska drag och detaljer, men George A Nilssons återanvända fasad från Felix Sachs hus innehar en särställning, baserad både på dess rall i stadsbyggnadshistorien och på dess arkitekturhistoriska och byggteknikhistoriska värden.

Det höga kulturhistoriska värdet hos den relativt unga byggnaden bekräftas av Stockholms stads kulturhistoriska klassificering. Fastigheten Hägern Större 16 är sedan år 2007 blåmärkt, vilket innebär att fastigheten tillmätts den högsta kulturhistoriska klassificeringen.

Lokalen

Lokalen har en huvudsakligen öppen planlösning med en kombination av öppna arbetsytor och mötesrum i olika storlekar.
Den är belägen på våning 4 av 5 och har dessutom en egen terrass mot Brunkebergsgatan. Det finns hissar som nås från två olika sidor av lokalen.
 
I samma fastighet finns även förråd/lager samt omklädningsrum att hyra. Avtal för dessa utrymmen tecknas separat.

Lokalen har fiberanslutning.

Kommunikation

Utmärkt läge med enkel tillgång till all slags kommunikation, inklusive tunnelbana, tåg, pendeltåg, Cityterminalen och Arlanda Express bara några minuter bort. Flera stadsbussar trafikerar även området.

Cykelparkering samt garageplatser finns i huset. Avtal för garageplatser tecknas separat.

Dela sidan

Vill du tipsa eller visa någon annan lokalen?

Det här finns i närheten

Restaurang
Parkering
Elbilsplatser
Tåg
Buss
Gym
Fiber
Spårvagn

Vårt hållbarhetsarbete

Att investera i trygghet är att investera i framtiden. Ett kvarter som är tryggt och trivsamt har framtidstro, här vill människor bo och bo kvar länge. Vi vet och vi ser effekten. Den sociala hållbarheten är en del av vårt DNA och i över 20 år har vi utvecklat vårt arbetssätt med avstamp i löpande investeringar och relationsförvaltning.

Våra löften och mål

De största hållbarhetsaspekterna för Stena fastigheter är social stabilitet och klimatförändringarna. De två utmaningarna påverkar vår verksamhet både kortsiktigt och långsiktigt, och vi vet att vi också har en nyckelroll som en av Sveriges största fastighetsägare för att skapa de bästa förutsättningarna för att leva och verka hållbart i våra kvarter.

KK

Kosmas Koskeridis

Förvaltningskoordinator

Anmäl ditt intresse