Stormgatan 14, City

Arbetsplats i centrala Malmö med havet som granne!

Område
Malmö
Yta
644 m²
Typ
Kontor
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ensar Gigovic

Ensar Gigovic

Kommersiell uthyrare

+46101675412

Beskrivning

Ljus och fin lokal där det erbjuds öppet landskap och arbetsrum med havsutsikt över trendiga Nyhamnen, som är ett av Malmös mest spännande utvecklingsområden. Här erbjuder vi moderna kontorslokaler som är inflyttningsbara i befintligt skick. Fastigheten genomgick en ordentlig renovering på insidan 2019, för att möta dagens behov. Vid önskemål kan man anpassa lokalen efter sina behov ytterligare.

Lokalen innefattar en stor och härlig balkong med utsikt över gården. Gården genomgick en omfattande renovering som slutfördes 2022. Idag är det ett gemytligt och soligt utrymme för våra hyresgäster. I huset finns även en allmän takterrass som erbjuder en fantastisk utsikt över Malmö stad och Nyhamnen – dessutom med en glimt av Öresund.

Fastighet & kvarter

Kolga-huset är ett imponerande funkis-hus med ett drömläge vid inloppet till Malmös Nyhamn. Arkitekt Carl-Axel Stoltz ritade huset som stod färdigt 1935 och var ett av Malmös första funkis-hus. Idag pågår invändig renovering som ger kontoren känslan av nyproduktion. Utsikten över Malmö stad och Nyhamnen erbjuder dessutom en glimt av Öresund. Sedan några år tillbaka pågår en omfattande utveckling av området runt Malmö Central och det som en gång låg lite avsides är idag en del av stadens centrum. Fastigheten består främst av kontorslokaler men även ett mindre antal lägenheter. I huset finns en allmän takterrass som används flitigt av våra hyresgäster.

Kvarter
Nyhamnen ligger precis vid havet, i direkt anslutning till Malmös centralstation. Området är en av Malmös stads största utvecklingsprojekt där gamla industriområden ska bli en tät, grön och blandad stadsdel. Det skapas i skrivande stund tusentals bostadsrätter, arbetsplatser, skolor, förskolor och parker. Idag finns här redan flera tongivande företag som blir dina kvartersgrannar, så som Oatly, Orkla, Media City Evolution mf.

Skeppsbron där vår fastighet är belägen är historisk del av Nyhamnen som är en Malmös mest attraktiva stadsdelar. Som kvartersgrannar hittar du även Studio på andra sidan bron med restauranger och mötesplatser. Men även Hylliebryggeri och andra stora företag är verksamma i vårt kvarter.

ÖVRIGT

Yta lokal: 644 kvm
Fastighetstyp: Affärsfastighet med fåtal lägenheter
Område: Innerstaden, Nyhamnen
Våning: Plan 4
Parkering: Finns i huset, antal enligt ö.k.
Internet: Fiber
Lås: Digitala lås via Parakey
Byggnadsår: 1935
Avstånd Malmö C: 450 meter
Hiss: Finns
Tillträde: Enligt ö.k.

Kommunikation & service

Malmö Central ligger ett par minuters gångväg bort och ytterligare några minuter tar dig fram till Stortorget. På Malmö Central finns inte bara tåg och Citytunnel utan även stadsbussar och länsbussar. Bilpendlare tar med fördel Jörgen Kocksgatan för snabb åtkomst till ringvägen och motorvägen.

SERVICE
Eftersom området befinner sig i förändring dyker hela tiden nya restauranger och butiker upp. På Malmö Central hittar man idag ett stort och varierat utbud av lunchrestauranger och viss service. På andra sidan Nyhamnen ligger Universitetet och flera lunchställen.

Dela sidan

Vill du tipsa eller visa någon annan lokalen?

Det här finns i närheten

Restaurang
Parkering
Tåg
Buss
Fiber

Vårt hållbarhetsarbete

Att investera i trygghet är att investera i framtiden. Ett kvarter som är tryggt och trivsamt har framtidstro, här vill människor bo och bo kvar länge. Vi vet och vi ser effekten. Den sociala hållbarheten är en del av vårt DNA och i över 20 år har vi utvecklat vårt arbetssätt med avstamp i löpande investeringar och relationsförvaltning.

Våra löften och mål

De största hållbarhetsaspekterna för Stena fastigheter är social stabilitet och klimatförändringarna. De två utmaningarna påverkar vår verksamhet både kortsiktigt och långsiktigt, och vi vet att vi också har en nyckelroll som en av Sveriges största fastighetsägare för att skapa de bästa förutsättningarna för att leva och verka hållbart i våra kvarter.

Ensar Gigovic

Ensar Gigovic

Kommersiell uthyrare

+46101675412

Anmäl ditt intresse