Hej Simon

Simon Wendt sommarjobbar som projektsamordnare i Malmö.

Berätta kort om dig själv? Hur länge har du varit på Stena Fastigheter och vilka roller har du haft?

Mitt namn är Simon och jag studerar till gymnasielärare i ämnena svenska och engelska. Detta är mitt andra år på Stena Fastigheter. Första året jobbade jag som flex-arbetsledare och nu är jag projektsamordnare för sommarjobbet 2024.

Hur har din erfarenhet av att sommarjobba här hjälpt dig att forma dina framtida karriärsmål?

Erfarenheten jag har fått från Stena har varit ovärderlig! Eftersom det ibland blir tvära kast, exempelvis när en ordinarie arbetsledare blir sjuk, ställer det krav på min sociala kompetens och anpassningsbarhet till grupperna jag möter.

Vilken är den mest minnesvärda upplevelsen eller projektet du varit involverad i under dina somrar här?

Det måste ha varit när en av våra sommarjobbare inte hade råd med busskort. Då gav vi hen en fullt fungerande cykel som låg i ett av våra förråd. Sommarjobbaren blev oerhört lycklig, kommer aldrig glömma leendet!

Vad har varit roligast? Och kanske pyttelite tråkigast?

Det roligaste med jobbet är att få möta alla ungdomar i de olika grupperna och se hur olika personer hjälps åt att klara uppgifter tillsammans. Konflikthantering är aldrig roligt, men det kanske är en förutsättning när man jobbar med människor?

Hur har sommarjobbet bidragit till din personliga och professionella utveckling?

Jag har bland annat blivit mer medveten om gruppers dynamik och hur den kan berikas genom samtal, aktiviteter och kreativa övningar.

Vilka färdigheter och kompetenser har du fått möjlighet att utveckla? 

Ledarskap och social kompetens, det kommer jag kunna ta med mig oavsett vad jag gör i framtiden. 

Vad är ditt bästa råd till våra framtida sommarjobbare för att de ska få det bästa möjliga ur erfarenheten både här och nu men även i framtiden?

Var inte rädd för att vara en ledare. Du är inte en chef, inte heller en vän. Försök därför hitta en balans mellan dessa.

Tack Simon!