Handen

Handen ligger mitt i Haninge med närhet till både stad och natur. Här är det endast några minuters promenad till både gym, shopping och Handen pendeltågsstation med tät trafik mot Stockholm och Nynäshamn. Dessutom närhet till härliga naturområden vid Rudan med badplats, trevliga promenadstråk och utegym.

Handen i siffror

 • 16

  Fastigheter

 • 1153

  Hyresrätter

 • 1957

  Byggår

 • 50

  Lokaler

Här bor du granne med naturen och urskogen

Bor du i Handen så kan du gå en kort promenad på cirka 10 min och ta dig till Rudan friluftsområde där det finns bad, utegym, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du även åka skidor och skridskor där på plogade banor! Tar du bilen cirka 15 minuter eller cykeln cirka 35 minuter så hittar du urskogen Tyresta nationalpark med hundraåriga tallar, tysthet och glittrande skogstjärn. 

I Handen/Haninge finns flertalet idrottsplatser, sporthallar, gym och andra aktiviteter.

Skola, förskola och lek

I Handen finns flertalet förskolor, inklusive montessoriverksamhet, grundskolor och Fredrika Bremergymnasium. Livet är enkelt för dig som bor här med barn i olika åldrar och på gårdarna finns lekplatser och grönytor som bjuder in till lek.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Precis runt knuten finns Haninge Centrum. Det är Haninges största möteplats med butiker, restauranger, sportaktiviteter och service. Här finns allt du kan tänkas behöva.
En kort bit därifrån finns även Handelplats Port 73 med två stora mataffärer, 40 olika butiker, caféer och restauranger. På andra sidan Nynänasvägen finns även Ica Maxi, systembolaget, Biltema med flera.

Resa till och från hemmet

Pendeltåget i Handen, Handenterminalen, tar dig snabbt och smidigt till Stockholm City på 25 minuter och till Nynäshamn på drygt 40 minuter. Väljer du istället att åka bil så åker du längst 73:an och det tar cirka 20 minuter. Här finns även en rad olika busslinjer som både täcker in närområdet och grannkommunerna. Vill du cykla eller gå så kan du säkert och tryggt ta dig via Haninges väl utbyggda system av gång- och cykelvägar.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Biodling

På taket på Poseidons Torg har vi en biodling med stadsbin som gör en samhällsnytta för biologisk mångfald och ökad pollinering i staden.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på några av taken för att kunna försörja delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Planteringsdagar

Varje vår och höst bjuder vi in våra hyresgäster till våra planteringsdagar. Vi bjuder på blommor och växter som främjar våra pollinatörer och bidrar till ett hållbart kretslopp.

TILLSAMMANS FÖR HANINGE

Tillsammans för Haninge är en stor insats där många ungdomar har sitt första jobb. Vi är genom Samverkan Haninge en av parterna som står bakom Tillsammans för Haninge som anställer flera hundra sommarjobbande ungdomar i åldern 15-17 år.

Pågående projekt