Välj e-faktura och spara på miljön

Att betala sina räkningar med e-faktura är ett enkelt sätt att spara på miljön. Vi behöver då inte skicka en pappersfaktura dig - och då sparas både papper och transport.

Alla våra hyresgäster kan betala sin hyra med e-faktura. En e-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura. Skillnaden är att e-fakturan skickas direkt till din internetbank medan pappersfakturan skickas hem till dig med posten. Den elektroniska fakturan och pappersfakturan ser nästan likadana ut.

Tre anledningar att välja e-faktura

  1. Du får fakturan direkt till din Internetbank, och sparar både papper och transport för pappersfakturan som annars skulle skickats till dig.
  2. E-faktura gör det enklare att betala dina räkningar. Du behöver inte skriva in krångliga OCR-nummer.
  3. Du får en bra överblick över betalda och obetalda räkningar.

Gör så här

  1. Gå in på din Internetbank och kontrollera att den erbjuder e-faktura till Stena Fastigheter. När du väljer att anmäla dig till e-faktura öppnas ett formulär. Formuläret är en anmälan till att ändra sitt betalningssätt till e-faktura, och ingen betalning. 
  2. Fyll i ditt kontraktsnummer, som finns på hyresavin, i formuläret tillsammans med övriga uppgifter. Det är bara du som är kontraktsinnehavare som kan betala med e-faktura.
  3. När du fyllt i formuläret är du anmäld till e-faktura och har ändrat ditt sätt att betala din hyra till kommande avisering. Vi aviserar endast 1 gång per kvartal, vilket innebär att din första e-faktura kommer vid nästa hyresavisering.
  4. Du får ingen avi per post när du har e-faktura. Läs alltid igenom din e-faktura - ibland använder vi den för att ge extra information till våra hyresgäster.

Vi skickar ingen bekräftelse på att du valt e-faktura som betalningssätt, eftersom detta är ett val du gör via din Internetbank.