Ha ett gott inneklimat hemma

Så bidrar du ett gott inneklimat - och sparar på miljön

Vi levererar värme till din lägenhet för att temperaturen ska hålla minst 20 grader. Värmen regleras automatiskt hemma hos dig utifrån temperaturen utomhus. Men det finns också saker som du kan göra hemma för att se till att värmen cirkulerar som den ska i rummen. 

 1. Låt luften cirkulera - ha inte möbler framför elementen
  Det är viktigt att inte ha stora möbler framför elementen. Möblerna hindrar värmen från att komma ut i rummet. Om du dessutom har en termostat hemma luras den att tro att det är lika varmt i resten av rummet som vid termostaten. När luften får cirkulera känner termostaten av värmen i hela rummet och anpassar värmen i elementet efter temperaturen.

 2. Vädra snabbt och effektivt
  När du behöver vädra vintertid, gör det snabbt. Det är bättre att släppa in mycket frisk luft direkt och sedan stänga fönstret, istället för att låta ett fönster stå lite på glänt under lång tid.

 3. Rengör ventilerna i din lägenhet
  Det är viktigt att låta luft cirkulera i din lägenhet genom att ha ventiler öppna. De fungerar bättre om du rengör dem emellanåt. Du rengör enklast med dammsugare och fuktig trasa.

 4. Kontrollera handvreden på elementen
  Om du upplever att det är kallt i lägenheten ska du kontrollera att handvreden på dina elemen är helt öppna för maximal värme.

Om du ändå upplever att du har lägre än 20 grader hemma efter att ha kontrollerat ovanstående gör en serviceanmälan via Mina sidor eller ring 0771-40 50 50.