Da Vinciskolans förskola

FAKTA DA VINCISKOLAN:

Förskolan är om ca 950 kvm och kommer inrymma fyra avdelningar och ta emot barn i åldrarna 1-5 år.

ÖPPNING AV FÖRSKOLAN: Årsskiftet 2024/2025

TOTALENTREPRENÖR: Mecon Bygg AB

ARKITEKT: Brunnberg och Forshed samt BAU

Sedan tidigare har vi uppmärksammat hur viktigt det är med bra förskolor och skolor för en välmående stadsdel. Vi har tagit över, byggt om och etablerat ett samarbete med Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor som nu driver skolan för elever mellan F-9. Därför känns det nu väldigt bra att få kroka arm med Da Vinciskolan som tar hand om de mindre barnen. Att du kan få en trygg, trivsam och lärande uppväxt inom Fisksätras kvarter.

Maria Säterdal, fastighetschef på Stena Fastigheter.

Om Da Vinciskolans förskola

Förskolan är om ca 950 kvm och kommer inrymma fyra avdelningar och ta emot barn i åldrarna 1-5 år. Förskolegården kommer att ligga i ett skyddat läge mellan nya och befintliga huskroppar och kommer att bjuda in till lek för barn i alla åldrar. Dessutom finns närheten till Fisksätras gröna omgivningar vilket gör det möjligt att erbjuda en växlande vardag för barnens bästa möjliga utveckling. Med närheten till Saltsjöbanan och bussar ges även goda möjligheter att lämna barnen till fots eller med bil.

Da Vinciskolan är en skola och förskola med hjärtat i konsten och vetenskapen, där förskolorna arbetar utifrån en montessoriinspirerad pedagogik. Den pedagogiska målsättningen är hög med en strävan att erbjuda barn och elever en utbildning av hög kvalitet med bästa tänkbara resultat. Allt med ett stort hjärta för barnen och eleverna. Verksamheten, som har funnits sedan 1996 i Saltsjöbaden, består idag av tre förskolor och en skola från F-klass till åk 3.

Om Da Vinciskolan

Här kan du läsa mer om Da Vinciskolans förskola.

Läs mer här