Saltsjösten

Nu påbörjas den andra etappen, Saltsjösten, inom Fisksätra Entré. I detta projekt blandas hyresrätter med Blomsterfondens äldreboende och Da Vinciskolans förskola i botten. De nya bostäderna i Fisksätra entré binds ihop med det befintliga Fisksätra och skapar en blandning av olika boendeformer och människor i olika åldrar med olika bakgrunder och erfarenheter. Tillsammans möjliggörs en plats som präglas av gemenskap och närhet. Här finns närheten till varandra. Men också till staden, havet och naturen.

Här bor du nära hav, skog och service

Här kan du ha ditt liv alldeles intill Saltsjön och Nackareservatet. Samtidigt tar det dig bara 20 minuter med Saltsjöbanan in till centrala Stockholm. Kanske är du en av dem som vill njuta av naturen och skärgården inpå knuten, samtidigt som du har Stockholm på en armlängds avstånd?

Du kan ta ett dopp vid stranden på Badholmen, njuta av årstiderna i skogen och åka långfärdsskridskor på Lännerstasundet när isen har lagt sig. De gröna gårdarna mellan husen bjuder också in till picknick och lek. Samtidigt som vi utvecklar Fisksätra Entré så utvecklar vi också Fisksätra Centrum till ett mer trivsamt och tryggt centrum för närservice.

>>LÄS MER OM FISKSÄTRA

FAKTA HYRESRÄTTER:

ANTAL LÄGENHETER: 40 hyresrätter

STORLEKAR: 1 till 4 ROK, 34-97 kvm

TOTALENTREPRENÖR: Mecon Bygg AB

ARKITEKT: Brunnberg och Forshed samt BAU

Om bostäderna

Saltsjösten består av 40 välplanerade hyresrätter i storlekar mellan 1 till 4 rum och kök. Här använder vi oss av moderna och klimatvänliga materialval med stora härliga balkonger och uteplatser som bjuder in till umgänge. Utrymme för umgänge finns såklart även på den lekfulla innergården och runt om i hela Fisksätra. Här kommer det även finnas ett uppvärmt garage.

Saltsjösten kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Taket kommer inte endast att prydas med solceller, utan också en härlig takterrass med ett växthus med en härlig utsikt över Fisksätra och Saltsjön.

Preliminärt beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning under vintern 2024. Du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheterna i Saltsjösten. Dessa kommer publiceras på Mina sidor inför uthyrningsstarten. I övrigt kommer lägenheterna huvudsakligen att hyras ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

FAKTA ÄLDREBOENDE:

Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt äldre. Föreningen erbjuder trygga, funktionella boenden med service samt vård och omsorg i olika boendeformer.

ANTAL LÄGENHETER: ca 84 bostäder med heldygnsomsorg och service

INFLYTTNING: Påbörjas preliminärt våren 2024

TOTALENTREPRENÖR: Mecon Bygg AB

ARKITEKT: Brunnberg och Forshed samt BAU

De äldre i fokus

Äldreboendet kommer att vara en del av projektet Saltsjösten i Fisksätra Entré och består av totalt 5630 kvm. Här planeras en härlig takterrass samt förskola i bottenplan vilket med vår förhoppning kommer att skapa ett positivt och naturligt möte mellan livets olika skeden. 

Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt äldre. Föreningen erbjuder trygga, funktionella boenden med service samt vård och omsorg i olika boendeformer. Idag har Blomsterfonden fem seniorboenden med social verksamhet och service, tre äldreboenden och en egen hemtjänst. Etableringen i Fisksätra blir därmed det fjärde äldreboendet. 

>>LÄS MER OM BLOMSTERFONDEN

Det ska bli både roligt och spännande att tillsammans med Stena Fastigheter utveckla ett modernt funktionellt äldreboende utifrån vårt ”trygghetkoncept”. Äldreboendet kommer att kunna erbjuda ca 84 bostäder med heldygnsomsorg och service för dom äldre. Det känns också bra kunna vara med och skapa fler arbetstillfällen i Fisksätra. Vi räknar med att ca 80 medarbetare kommer att ha sin dagliga arbetsplats på det nya boendet.

Ulf Thörnevik, vd Blomsterfonden

FAKTA DA VINCISKOLAN:

Förskolan är om ca 950 kvm och kommer inrymma fyra avdelningar och ta emot barn i åldrarna 1-5 år.

ÖPPNING AV FÖRSKOLAN: Årsskiftet 2024/2025

TOTALENTREPRENÖR: Mecon Bygg AB

ARKITEKT: Brunnberg och Forshed samt BAU

Om Da Vinciskolans förskola

Förskolan är om ca 950 kvm och kommer inrymma fyra avdelningar och ta emot barn i åldrarna 1-5 år. Förskolegården kommer att ligga i ett skyddat läge mellan nya och befintliga huskroppar och kommer att bjuda in till lek för barn i alla åldrar. Dessutom finns närheten till Fisksätras gröna omgivningar vilket gör det möjligt att erbjuda en växlande vardag för barnens bästa möjliga utveckling. Med närheten till Saltsjöbanan och bussar ges även goda möjligheter att lämna barnen till fots eller med bil.

Da Vinciskolan är en skola och förskola med hjärtat i konsten och vetenskapen, där förskolorna arbetar utifrån en montessoriinspirerad pedagogik. Den pedagogiska målsättningen är hög med en strävan att erbjuda barn och elever en utbildning av hög kvalitet med bästa tänkbara resultat. Allt med ett stort hjärta för barnen och eleverna. Verksamheten, som har funnits sedan 1996 i Saltsjöbaden, består idag av tre förskolor och en skola från F-klass till åk 3.

>>LÄS MER OM DA VINCISKOLAN

- Sedan tidigare har vi uppmärksammat hur viktigt det är med bra förskolor och skolor för en välmående stadsdel. Vi har tagit över, byggt om och etablerat ett samarbete med Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor som nu driver skolan för elever mellan F-9. Därför känns det nu väldigt bra att få kroka arm med Da Vinciskolan som tar hand om de mindre barnen. Att du kan få en trygg, trivsam och lärande uppväxt inom Fisksätras kvarter.

Maria Säterdal, fastighetschef på Stena Fastigheter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

 

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med. Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

 

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete kommer Saltsjösten ha solceller installerade på taken för att kunna försörja större delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Takterrass

På taket finns en stor terrass med utsikt över närområdet. En mysig takterrass möjliggör för sociala möten boende emellan och kan skapa bättre grannsammanhållning. Här finns dessutom också ett växthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev