Supernova, Vega i Haninge

Slutsålt och inflyttat

Brf Supernova präglas av genomtänkta val, för en bättre, enklare och mer hållbar vardag. Med omtanke om både människa och miljö har vi byggt hållbart för att certifiera enligt Svanen. Att satsa på grön el och värme är en självklarhet för oss, fastigheten försörjs delvis av solceller på taket och av el från vindkraft. Supernovas fasad kläs dessutom till stor del i vacker fasadplåt med offset-tryck, från återbrukad och återvunnen aluminium. 

Mellan Supernovas huskropp och grannkvarteret Midskeppet har vi lagt en grönskande innergård, som välkomnar till umgänge och har utformats för att främja våra pollinatiörer såsom fjärilar och bin. Gröna ytor och plats för människor att mötas finns dessutom på torget framför fastigheten.

Fakta:

Supernova är inflyttat och klart! 

Antal objekt: 61 lägenehter och två komersiella lokaler

Storlekar: 1 - 5 rok om 29 - 83 kvm

Totalentreprenör: Tornstaden

Arkitekt: Marge Arkitekter

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Svanen

Svanencertifieringen intygar att våra bostäder är byggda efter höga miljö- och hälsokrav på produkt- och miljöval, har en låg energiförbrukning och ett trivsamt inomhusklimat. Bra för både plånboken, miljön och din egen hälsa

Nära till allt

Oavsett om du vill åka kommunalt, ta bilen eller cykla, är det enkelt att bo i Vega. Tack vare den nya pendeltågsstationen, tar du dig lika smidigt in till citypulsen som ut i den vackra skärgården. Även busstorget, gång- och cykelvägarna samt den nya trafikplats är en del av utvecklingen av Vega, och för stadsdelen ännu närmare Stockholm. Här bor du även granne med naturen där du kan välja och vraka mellan vackra naturreservat, trygga strövområden, mäktiga skogar, vatten och ängar.

Återbrukad fasad

Supernovas fasad är till stor del klädd i vacker fasadplåt med offset-tryck, från återbrukad och återvunnen aluminium från gamla tryckplåtar. 

Att bo i Vega

Läs mer om den nya stadsdelen som växer fram.

Våra kvarter - Vega