Vega

Söder om Stockholm, i Haninge kommun, växer Vega fram. Här står det hållbara livet i centrum, med ett attraktivt läge med närhet till både natursköna områden och bara 25 minuter från Stockholms City. I Vega är det aldrig långt till roliga aktiviteter. Området omges av storslagen natur, restauranger och flera köpcentrum med brett utbud, så vare sig man känner för att ta en joggingtur, äta en god middag eller shoppa, så finns det något för alla smaker. 

Vega i siffror

 • 6

  Fastigheter

 • 294

  Bostadsrätter

 • 535

  Hyresrätter

 • 44

  Radhus

Här bor du granne med naturen

Vill du bada, vandra, jogga, cykla mountainbike, fiska, åka skidor eller långfärdsskridskor? I Vega bor du granne med naturen där du kan välja och vraka mellan vackra naturreservat, trygga strövområden, mäktiga skogar, vatten och ängar. Den nya stadsdelen ligger mitt mellan två sjöar: Drevviken i norr och Övre Rudasjön i söder, som är en del av Rudans friluftsområde. Här finns flera vandringsleder, motionsspår, elljusspår, mountainbikeslinga och skidspår med konstsnö. Du kan också spela frisbeegolf, beachvolley, boule, bada, ha picknick eller varför inte grilla på någon av grillplatserna? Här finns något för alla.

Skola och förskola

I dagsläget finns här tre förskolor, och för att kunna möta de inflyttande familjerna planeras 6-8 nya förskolor att byggas
förskolor att byggas. I augusti 2020 öppnade Nakterhusskolan en helt ny F-6-skola. Även en F-9-skola byggs i Vega, och i Haninge med omnejd finns gymnasium och folkhögskolor

Ett aktivitetshus har tillkommit under hösten 2023 intill pendeltågsstationen som ska rymma fritidsgård, gym, idrottshall och bibliotek. I Haninge med omnejd finns dessutom ett brett utbud med förskolor, skolor, gymnasium och folkhögskolor.

Vardagsservice, butiker och lite till

Vega är en levande stadsdel och flera verksamheter har redan öppnat portarna. Du hittar bland annat ICA, gym, frisörsalong, sushirestaurang, Direkten, wokrestaurang, Pressbyrån, pizzeria, Hemköp och ett stenugnsbageri. Från Vega är det dessutom gångavstånd till handelsplats Port 73 och endast tio minuters cykelväg till Länna Handelsplats och Haninge Centrum med dess fulla serviceutbud. Det planeras även för ännu fler spännande verksamheter och service i de nya kvarteren som utvecklas.

Resa till och från hemmet

Oavsett om du vill åka kommunalt, ta bilen eller cykla, är det enkelt att ta sig till och från Vega. Den nya pendeltågsstationen, busstorget, gång- och cykelvägarna samt en ny trafikplats är en del av utvecklingen av Vega, och för stadsdelen ännu närmare Stockholm.

Med pendeltåget tar det bara 25 minuter till Stockholms central. Det finns även busslinjer som tar dig till Farsta
och Haninge Centrum.

För dig som tar bilen har Vega fått en egen avfart från riksväg 73, vilket gör bilresan smidigare då du slipper trafiken vid Haningeavfarten. Men en hållbar stadsdel som Vega satsar givetvis också på miljövänliga alternativ. Cykel- och gångstråk knyts samman med övriga delar av Haninge så du enkelt och säkert ska kunna ta dig dit du vill. Här är det lätt att välja bort bilen.

Köp lägenhet

Letar du efter ditt nya hem? Vi bygger flera nya bostadsrätter i Vega.

Sök bostadsrätt här

Sök hyresrätt

Söker du en ny hyresrätt? Sök lägenheter via Stockholms bostadsförmedling.

Sök lägenhet här

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

We share

I vårt projekt Gaffelseglet hyr vi ut Co-living, eller We Share som vi kallar konceptet för delat boende. Det innebär att du får mer för hyran genom tillgång till mer yta, mer innovativa lösningar, mer service och mer människor. Du flyttar rakt in i ett sammanhang och lever bekvämt. Du slipper att krångla med nytt wifi eller köpa egen dammsugare, och städning av gemensamma utrymmen ingår. 

Miljö i fokus

Vi bygger hållbart med omtanke om både människa och miljö. Vi certifierar våra projekt enligt Miljöbyggnad eller Svanen och satsar på grön el och värme. De flesta av våra fastigheter kommer delvis försörjas av egna solceller på taket och i Supernova klär vi fasaden i vacker återvunnen fasadplåt.

Grönskande omgivning

Som en av Sveriges största fastighetsägare tänker vi långsiktigt och skapar nya bostäder till våra kvarter. Till dessa skapar vi grönskande innergårdar, takterasser eller andra ytor som välkomnar till umgänge och har utformats för att främja våra pollinatiörer såsom fjärilar och bin. Grönskande ytor och plats för människor att mötas finns också på torget.

Tillsammans för Haninge

Tillsammans för Haninge är en stor insats där många ungdomar har sitt första jobb. Vi är genom Samverkan Haninge en av parterna som står bakom Tillsammans för Haninge som anställer flera hundra sommarjobbande ungdomar i åldern 15-17 år.

Pågående projekt i Vega

Prenumerera på vårt nyhetsbrev