Bjärred

Bjärred är en tätort vid Lommabukten i Lomma kommun. I Bjärred välkomnas du av ett lugnt och närvarande liv vid havet. Här är naturen tongivande samtidigt som du har nära till de större städerna Malmö, Lund och Helsingborg. I Bjärred har vi två fastigheter.

 

 

Vårt kvarter i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 103

    Lägenheter

Natur och fritid

Förutom närheten till havet med sin långa strandpromenad och populära kallbadhus bjuder Bjärred även på stora och vackra naturområden. Många av våra fastigheter här har stora grönytor på området med gång- och cykelvägar inpå.

Mellan Bjärred och Lomma går Skåneleden där terrängen växlar mellan trevliga bostadsområden, lantligt landskap och strandängar med spännande sjöfåglar för de nyfikna.

Skola och förskola

I Bjärred finns hela fem grundskolor. Löddesnässkolan, F-6 skola, ligger i ett lummigt villaområdet med närhet till havet och två naturområden, Gyllins ängar och naturbasen Domedejla. Rutsborgskolan omges av skånska åkrar och naturksyddade områden. Här kan man gå från förskoleklass till årskurs nio. Skolan har även ett samrbete med MFF genom fotbollsakademin, som är ett profilprogram för barn i årskurs 7-9. Bjärehovskolan ligger precis vid Bjärred centrum är en F-9 skola och Alfredhällsskolan ligger tryggt i ett villaområde i södra Bjärred och består av förskoleklass upp till årskurs sex. Alfredhällsskolan är den som ligger närmst våra fastigheter, där hittar man även Regnbågens förskola och en lummig lekplats intill. Slutligen finns Montessori Bjerred som är en komplett för- och grundskola i Borgeby. Detta är kommunens minsta skola och enda friskola. Skolan följer Montessoripedagogiken vilket bl a innebär att arbetsmiljön utformas individuellt efter varje elevs behov. Lokalerna är nybyggda men skolan har funnits sen 80-talet.

När barnen börjar gymnasiet finns det flera skolor i såväl Alnarp, Lund och Malmö med väldigt bra kommunikations- och pendlingsmöjligheter.

Vardagsservice, butiker och lite till

I våra områden i Bjärred bor du nära Bjärred Centrum som just ny genomgår en gedigen ombyggnad. Bjärred Centrum blir en modern, central och inbjudande mötesplats, där bland annat, flera caféer, restauranger och blomsterbutiker kommer öppna och bidra till ett levande torg i Bjärred.

Hos Bjerred Station kan man äta gott och njuta av vackra miljöer, eller så promenerar man ner till havet och ut på den långa bryggan där det serveras både lunch och middag. Vid långbryggan finna även en lekplats in vid badstranden för dem med spring i benen.

Resa till och från hemmet

Från Bjärreds Centrum finns bra pendlingsmöjligheter till både Lomma, Lund och Malmö. Här kan du välja att ta dig fram enkelt med buss med flera bra linjer att välja mellan, utan att behöva byta transportmedel. Med regionsbuss 134 åker du hela vägen direkt till Malmö utan att byta, men du kan även göra ett smidigt byte i Lomma och byta till regionbuss 132.

Du tar dig även snabbt ut på E6:an med bil från Bjärred med ca 25 minuters körning till Malmö och Lund. Mellan Lomma och Bjärred är det ca 10-15 minuter med bil.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.