Kirseberg

Kirseberg är en stadsdel i Malmö med en gedigen historia. Här finns det anor från ända tillbaka till 1600-talet för den historieintresserade. Även höjdskillnaderna i området gör att stadsdelen skiljer sig en del från övriga Malmö. Här finns även härliga parker och flera idrottsklubbar som bidrar till stadskänslan.

Vårt kvarter i siffror

 • 2

  Fastigheter

 • 137

  Lägenheter

 • 25

  Lokaler

 • 1968

  Byggår

Natur och fritid

I Kirseberg finns flera gröna och lummiga parker, exempelvis Flygfältsparken, Beijers park och Gerlachs park för att nämna några. Beijers park är en av de största i området och det är även här SVT spelar in sitt populära program ”Sommarlov”. Parken ligger bara ett par minuters promenad från vår fastighet Vårdkasen 2, medan vår fastighet Mjödet 11 ligger en kort promenad från Granisonplanteringen.

Upptäck även Kirsebergs populära sporthall, idrottsplats och ishall där man kan utöva exempelvis både fotboll och bandy. 

 

Skola och förskola

Det finns flera förskolor att välja mellan här i området, Småvisan, Kirsebergstornet och Cymbalens förskola är tre av dem. Den sistnämnda ligger nära vår fastighet i närheten av Kirsebergs torg. När barnen börjar skolan kan de söka sig till Kirsebergsskolan som är en F-6 skola som innebär att det på skolan finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritids.

Vardagsservice, butiker och lite till

I Kirseberg hittar man såklart sina lokala favoriter men bara en dryg kilometer bort ligger Lokstallarna med ett levande restaurangliv och brett utbud av caféer mm. Planera in ett besök på Matverkstaden eller Lilla kafferosteriet!

Resa till och från hemmet

Ta dig in till centralstationen i Malmö med Pågatågen. Hoppa på vid Malmö Östervärn station och var inne i city på mindre än 10 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.