Nöbbelöv

Nöbbelöv i nordvästra Lund är en lummig stadsdel med stora grönytor. Nöbbelöv är en lugnare del av Lund där man njuter av att slippa buller från trafiken, eftersom stora delar av området är bilfritt. 

Vårt kvarter i siffror

  • 4

    Fastigheter

  • 422

    Lägenheter

  • 11

    Lokaler

Natur och fritid

Upptäck de gamla markerna vid Nöbbelövs mosse. Mossen präglas av flera hundra års historia men är idag en stadsnära oas med flera härliga promenadstråk, spännande fågelliv och sköna picknickplatser. Ta Pågatåget till Gunnesbo och vandra norrut till mossen, eller hoppa av stadsbussen på Gunnesbo Gårds hållplats.

Nära våra bostadsområden kan man njuta av Nöbbelöv Skog och Nöbbelövsparken som ligger nära intill. Missa inte heller området som kallas Hans’ Vildvidder där man hittar både Sliparenackens skogsträdgård och ’Barnens Skog’.

 

Skola och förskola

Precis intill våra områden finns förskolan Lergöken som är uppdelad i två gårdar, var och en anpassad efter barnens olika åldrar. Förskolan är även grön flagg-certifierade, vilket betyder att förskolan arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.

I Nöbbelöv hittar man även Hubertusgården, grundskola F-9, en kort promenad från våra fastigheter. Även Gunnesboskolan, grundskola 7-9, finns i närheten.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Precis vid Nöbbelövs torg finns ett litet centrum där man bland annat hittar Ica Nära Jägaren, postombud, Honey Buny Tatoo och Nöbbelövs pizzeria.

Det är ca 4 kilometer till centrala Lund och 3 kilometer till shoppingcentret Nova Lund där man hittar de flesta stora butikskedjorna med mera.

Vi har sommarjobbare i området som driver olika aktiviteter som främst är riktade till barn, som exempelvis kubb och brännboll. Vi får även ibland besök av allsångståget och schackklubben. För våra hyresgäster med gröna fingrar har vi odlingslådor som man kan få använda.

Resa till och från hemmet

Nöbbelöv gränsar till Gunnesbo, där det finns en järnvägsstation som ger goda pendlingsmöjligheter. Man kan även ta sig fram med stadsbussen som stannar precis i närheten av Ica Jägaren vid Nöbbelövs Torg.

Från Nöbbelövs Torg tar det ca 13 minuter att cykla in till centrala Lund och därifrån åker du enkelt vidare till såväl Malmö som Helsingborg.

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Laddstolpar

Vi har installerat 12 laddstolpar i garaget i vårt kvarter för att möta den växande marknaden av el- och hybridbilar. 

Odlingslådor

För att göra våra gårdar ännu grönare men också för att stärka gemenskapen i våra kvarter har vi har anlagt ett antal odlingslådor på gården som kan nyttjas av våra boende. Vi har också startat en odlingscirkel där man bl a kunnat lära sig om vinterodling.

Byteshyllor

Vi satsar på aktiviteter för att stärka den sociala gemenskapen som bytesrum och byteshyllor, sång, tävlingar och schackspel på torget. Just byteshyllorna och bytesrummen har använts mycket och prylar, böcker, barnskor och kläder har bytt ägare.