Slussen

Slussen är ett område i centrala Malmö. Slussens historia går ända tillbaka till 1700-talet men har de senaste årtionden fått ett ordentligt lyft och blivit en levande stadsdel i centrum. Här blandas äldre arkitektur med moderna nybyggen.

 

 

Vårt kvarter i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 309

    Lägenheter

  • 37

    Lokaler

Natur och fritid

Slussen är unik i sitt slag med unsikten över kanalen samtidigt som man bor så nära både Caroli City och stadskärnan med butiker, gym, biograf och restauranger m.m. Nära våra fastigheter på Östra Förstadsgatan bor man även nära Rörsjöparken med den vackra allén längs Kungsgatan.

Skola och förskola

Österportskolan och Rörsjöskolan är två grundskolor i närområdet och båda skolorna går upp till årskurs 6. Har man mindre barn finns det flera förskolor, exempelvis Möllebackens förskola och Rörsjöns förskola som har stora gröna och lugna gårdar trots närheten till både slussen och Caroli.

Vardagsservice, butiker och lite till

I kvarteret finns flera lokala restauranger och krogar som bidrar till en livfull stadsdel. För den kreativa ligger favoriten Drewex på Slussgatan som säljer konstnärsmaterial. En bit ner på gatan, mot Värnhem, ligger även det populära bageriet och kaféet Bagaren och Bonden.

Resa till och från hemmet

Slussen ligger 5 minuter med cykel från Centralstationen där man når alla de stora kommunikationslinjerna. Här tar Öresundstågen och Pågatågen dig snabbt och enkelt runt Skåne och Köpenhamn.

Gustav Adolf torg ligger också på behagligt gångavstånd och därifrån rör du dig enkelt runt bland Malmös shoppinggator.

Från Värnhem går flera regionalbussar från Värnhemstorget och du kommer till Lund, Lomma och Bjärred på under halvtimmen.  

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.