Södervärn och Möllevången

Området ligger strategiskt i Malmö – nära city, med en egen prägel och bra kommunikationer. Stadsdelen attraherar många, både som boendemiljö, och kvarter som man vill besöka. Torghandel, restauranger, klubbar och butiker på en relativt liten yta ger stor rörelse.

Vårt kvarter i siffror

  • 6

    Fastigheter

  • 845

    Lägenheter

  • 182

    Lokaler

Natur och fritid

Nära Södervärn och Möllan ligger Pildammsparken där man kan njuta av både vatten och skog. Där finns även utegym, löpslingor och en stor gräsplan. Folkets Park ligger precis intill Möllevångstorget, och bakom Pildammsparken ligger Stadion där det finns en trevlig lekplats i ett fint grönområde.

Skola och förskola

Södervärnsförskola ligger på Plantgatan 1 med gångavstånd till olika parker och lekplatser i dess närmiljö. Och på Bankgatan 14 hittar du Möllevångens förskola.

Möllevångsskolan är en grundskola precis vid Folkets park som har årskurs
F–9.

Vardagsservice, butiker och lite till

Här är du nära till Möllevångens torghandel, den personliga gallerian Mitt Möllan och Bergsgatan som har flera bra restauranger som är klassiska malmö-hak. Även Tringeln Köpcentrum är en naturlig del av vardagen här.

Det finns även flera bra postombud i området och en stor Ica Supermarket.  

Resa till och från hemmet

Södervärn är en stor knutpunkt för stadsbussar, här passerar de flesta busslinjer eller så byter du linje här enkelt för att komma fram. Med cykel tar du dig snabbt runt Södervärn och Möllevången. 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.