Västra Innerstaden

Västra Innerstaden innefattar flera delområden så som Dammfri, Hästhagen, Pildammsparken och hela vägen till Ribersborg. Många hus är byggda på 40- och 50-talet men i vissa områden finns även nyare bostäder. I Västra Innerstaden hittar man även ikoniska Kronprinsen och Riberborgsstranden som av Malmöborna kallas ”Ribban”.

Vårt kvarter i siffror

  • 6

    Fastigheter

  • 531

    Lägenheter

  • 16

    Lokaler

Natur och fritid

I värsta Innerstaden har man mycket natur att välja mellan. Spatsera i vackra Pildammsparken eller ha sand under fötterna vid ett besök på Riberborgsstranden. Det finns även flera lekplatsen och mindre grönområden runt om i detta område.

Skola och förskola

I våra kvarter i Västra innerstaden finns flera trevliga förskolor, grundskolor och gymnasium.

Vardagsservice, butiker och lite till

I Västra Innerstaden finns det många olika restauranger, butiker och kulturella upplevelser att välja bland. Här befinner du dig i centrala Malmö med livfulla och kreativa kvarter precis runt knuten.

Resa till och från hemmet

Stadsbussarna tar dig enkelt fram mellan Malmös olika områden eller till Centralstationen alternativt Tringelstationen som tar dig vidare till Köpenhamn, Lund eller Helsingborg.

Cykelbanorna är väl utbyggda, så du tar dig med fördel fram på cykel. Runtomkring i Malmö finns flera stationer där man kan hyra cykel.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.