Västra Sorgenfri

Västra Sorgenfri ligger centralt i Malmö och är en spännande stadsdel under utveckling. Västra Sorgenfri är präglad av sin industriella historia samtidigt som det nu växer fram nya kreativa verksamheter. Här bor man mellan S:t Knut och Rörsjöstaden.

Västra Sorgenfri i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 139

    Lägenheter

  • 5

    Lokaler

Natur och fritid

Här bor man nära Kungsgatan med sin långa, gröna park där det finns två olika lekplatser. Även S:t Pauli Norra kyrkogård är vacker och stämningsfull under årets alla årstider.

Omtyckta Folkets Park ligger nära och är en härlig upplevelse för både barn och vuxna. Parken utsmyckas fint utifrån olika teman och inför varje säsong.

Skola och förskola

I vår fastighet Almen på Föreningsgatan ligger Almens förskola. Maria förskola ligger 10 minuter bort på Sorgenfrivägen 17.

Även Sorgenfriskolan ligger en kort promenad bort och är en F-9 skola. 

Vardagsservice, butiker och lite till

Fastigheten Almen är en centralt belägen fastighet med blomsterbutiker, musikaffär och andra verksamheter runtomkring. Här ligger också två tandläkarmottagningar. Synagogan ligger ett stenkast från fastigheten likaså gamla konserthuset.

Det är gångavstånd till City och populära Folkets Park där man kan äta goda pizzor på Far i Hatten.

Resa till och från hemmet

Västra Sorgenfri ligger nära både Värnhem och City där mycket kommunikationer finns.

Bäst tar man sig dock runt i Malmö på cykel och följer då med enkelhet cykelbanan som går längs Kungsgatan.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.