Telefonplan

Telefonplan var tidigare en närförort med industrier som idag har utvecklats till en levande och attraktiv stadsdel som erbjuder allt inom mat, kultur, nöje och grönområden. Allt detta endast ett stenkast från Stockholms innerstad. Vi fortsätter utveckla Telefonplan med en blandning av bostäder, kontor och handel för att skapa ett ännu mer attraktiv, tryggt och levande stadsrum.

Telefonplan i siffror

 • 4

  Fastigheter

 • 191

  Bostäder

 • 2007

  Byggår

 • 4

  Lokaler

Här bor du granne med parker

Trots närheten till staden så finns det många platser som bjuder in till aktivitet, träning och lek. Här kan du inom promenadavstånd träna på något av alla gym som finns, klättra på Klättercentret Telefonplan eller ta en promenad i alla parker runt omkring. Svandammsparken är en nyrenoverad park som är utrustad med bollplan, lekplats, gräsytor, plaskdamm och har under sommaren en egen bistro. För de idrottande ungdomarna ligger även Västberga idrottsplats och Telefonplanshallen inom gångavstånd.

Skola, förskola och kreativitet

Telefonplan med omnejd har ett stort utbud av flertalet förskolor och grundskolor. Närmast ligger Internationella Engelska Skolan Liljeholmen, Västbergaskolan och Mikrofonen förskola. Med de lättillgängliga kommunikationerna så tar du även dig enkelt till de olika gymnasieskolorna som finns i området. Läs mer om alla skolor, förskolor och gymnasium på kommunens hemsida.
Här är det lätt för ungdomarna att aktivera sig på områdets alla sporthallar och idrottsplatser.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Här finns allt du kan tänkas behöva. Telefonplan Centrum med restauranger, caféer, bageri och butiker ligger precis intill knuten. Då Telefonplan är ett gammalt industriområde så har även kulturen behållits och många kreativa verksamheter inom bland annat formgivning, industri- och produktdesign samlas idag här. Två stationer bort ligger även Liljeholmstorgets galleria med mängder av shopping, butiker, nöje, kultur och umgänge.
Cirka 10 minuter med tunnelbanan kommer du in till Stockholms innerstad med sitt fulla utbud.

Resa till och från hemmet

Vid Telefonplans Centrum finns både tunnelbana och bussar som enkelt tar dig vart du än ska. Det tar cirka 10 minuter till slussen, 12 till T-centralen och behöver du åka pendeln kan du på en kort promenad ta dig till Årstaberg som har både pendel, bussar och tvärbana. Flera busslinjer trafikerar också kvarteret.
Kommer du med bil åker du enkelt av och på via E4/E20 Södertäljevägen.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Biodling

På taket har vi en biodling med stadsbin som gör en samhällsnytta för biologisk mångfald och ökad pollinering i staden.

Biologisk mångfald

Vi har planterat och gjort fint i våra blomlådor med blommor och växter som främjar våra pollinatörer och bidrar till ett hållbart kretslopp.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi.