Hej Oliver

Oliver Torsson arbetar som Förvaltare i Askim.

Oliver startade sin karriär hos oss som arbetsledare åt våra sommarjobbare 2019. Idag arbetar han som förvaltare i ett av våra kvarter i Askim och det är väldigt roligt att ta del av hans ord om sin första sommar hos oss.

Hej Oliver! Du har arbetat på Stena Fastigheter Göteborg sedan 2020 men började din resa genom att sommarjobba som Arbetsledare. Berätta gärna om din sommar som arbetsledare året.

2019, under min sommar som arbetsledare hos Stena Fastigheter var jag ansvarig över två grupper med ungdomar, totalt 12 stycken. Jag arbetade i våra kvarter i Brunnsbo och Eriksberg, Göteborg. Som arbetsledare startar man en vecka innan övriga sommarjobbare börjar och det är en värdefull tid till att planera uppgifter och strukturera arbetet. En utmaning som vi hade under min sommar var att det var väldigt varmt, så jag fick tänka på att ha varierande arbetsuppgifter där sommarjobbarna kunde vara både ute och inne. De flesta arbetsuppgifter man gör på sommaren handlar om ren fastighetsskötsel.

Har du några råd till våra framtida arbetsledare för att de ska få det bästa möjliga ur erfarenheten både här och nu men även i framtiden?

Först och främst är det viktigt att lära känna gruppen, ha aktiviteter och teambuildning för att alla ska lära känna varandra. Var tydlig, sätt regler och ha en god struktur. Jag upplevde det också tacksamt att ha en lång lista på uppgifter så att det hela tiden finns något som sommarjobbarna kan arbeta med.

Markus och Oliver på en sommaraktivitet i våra kvarter
Markus och Oliver på en sommaraktivitet i våra kvarter
Du läste en utbildning till Fastighetsingenjör när du sommarjobbade hos oss. Kan du säga att ditt sommarjobb bidrog till något för ditt arbetsliv och karriärmål?

Ja, men det tycker jag, genom både sommarjobbet och praktiken som jag hade på Stena Fastigheter fick jag en chans att med egna ögon se och testa på hur det man lär sig i skolan fungerar i praktiken.

Hur har din väg hos Stena Fastigheter sett ut?

Efter min sommar som arbetsledare fortsatte jag med studier fram till januari 2020. Både praktik och min roll som arbetsledare bidrog till att jag fick min första anställning som Fastighetsvärd på Pennygången strax innan min examen. Jag arbetade som fastighetsvärd på Pennygången under två år och därefter var jag vikarierande förvaltare under en tid. Under 2023 blev det en öppning i förvaltarrollen i Nergården/Pilegården och den tjänsten har jag nu.

 

Tack Oliver!