1 000 feriejobb

Stena Fastigheter satsar på nya utvecklande arbeten för unga

Ungdomar med röda sommarjobbströjor syns nu överallt i Stena Fastigheters kvarter. De är nästan 400 på plats under sommarperioden och ytterligare 550 unga får feriejobb genom initiativ som fastighetsbolaget driver i samverkan med sina samarbetspartners. 

Vi har erbjudit riktade jobb till barn som bor i våra kvarter sedan 2014, där de huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om att göra det fint och trivsamt i kvarteren. För att möta ungas behov och intressen har vi under årens lopp lagt till en rad nya arbetsuppgifter och möjligheter, som till exempel:

– För att rusta våra feriejobbare ytterligare i sommar, erbjuder vi utbildningar och vägledning inom tre viktiga områden: vägen till första lägenhet tillsammans med våra uthyrare, privatekonomi i samarbete med en bank, och jobbsökande med stöd från Stena Line. Utöver detta kommer de att få i uppdrag att fixa i ordning återbruksrum i utvalda kvarter, och i vårt samarbete Sommar i Backa planerar och utför feriejobbarna aktiviteter för barn, säger Sari Isberg, relationsförvaltare i Göteborg.

– I Malmö kommer feriejobbarna få jobba lite mer utmaningsbaserat i sommar. Vi har därför identifierat två olika utmaningar som feriejobbarna ska få arbeta med i våra kvarter, en kring att öka den biologiska mångfalden och en som handlar om hur sopsorteringen kan öka, säger Carin Daal, chef kommunikation och social hållbarhet i Malmö.

– Vi har sedan några år en tydlig inriktning att erbjuda feriejobb året runt, då behovet av feriejobb är stort. Det har lett till att vi också kunnat erbjuda ett bredare utbud av arbetsuppgifter, vilket i sin tur bidrar till ungdomarnas utveckling, säger Sarah Pettersson, chef social hållbarhet Stena Fastigheter Stockholm.

Samarbeten för fler jobb för unga

Stena Fastigheter driver flera strategiska samarbeten med andra företag och organisationer, för att bidra till att fler unga får ett feriejobb. Bland dessa samarbeten kan nämnas:

Vi som jobbar på Stena Fastigheter är stolta över att kunna erbjuda dessa möjligheter och ser fram emot att fortsätta stödja unga i deras utveckling.

FAKTA

Stena Fastigheter har ett mål att bidra med 1 000 feriejobb per år, i egen regi och i samverkan med andra.
Här på stenafastigheter.se finns mer läsning om hur vi arbetar med social hållbarhet och unga.