Naturen nära Askegården

196 nya bostäder i Askim

Stena Fastigheter har fått bygglov för sitt projekt Askegården i Askim. Här bygger Stena Fastigheter 196 nya moderna bostäder med fokus på gröna gårdar och granngemenskap. Inflyttning vintern 2019.

Stena Fastigheter har fått bygglov för sitt projekt Askegården i Askim. Här bygger Stena Fastigheter 196 nya moderna bostäder med fokus på gröna gårdar och granngemenskap. Inflyttning sker med start vintern 2019.

- I Askegården skapar vi trevliga inbjudande kvarter med närhet till naturen och havet. Som boende i Askegården bor du i ett grannskap med hög trivselfaktor i Askim. Du bor nära ett av Göteborgs större shoppingområden som är under stark utveckling. I stadsdelen finns bra skolor och både Askimsbadet och Askimsviken är på promenadavstånd, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

I planeringen av Askegården har kvarterens utformning och lägenheternas planlösningar varit i fokus.

Vi har använt vår erfarenhet och kunskap, som vi har som en av Sveriges största fastighetsägare, för att skapa en bostad och ett grannskap som man trivs i.

Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg

Stena Fastigheter bygger utifrån en vision om ett attraktivt och hållbart boende med både bostadsrätts- och hyreslägenheter och med en grön tråd i det vi gör. De ljusa lägenheterna är genomgående med balkonger åt två väderstreck. På gårdarna finns både utegym för de vuxna och lekplatser för barnen. Gott om cykelparkeringar och källsortering finns också. För boende med gröna fingrar kommer det även att finnas möjlighet att odla.  

För att skapa bra hem där människor trivs arbetar Stena Fastigheter med god förvaltning och social hållbarhet genom sin Relationsförvaltning.

- Ett exempel på vår relationsförvaltning är sommarjobben.  Varje år får 300 ungdomar som bor hos Stena Fastigheter möjlighet att arbeta i bolaget. Som boende hos Stena Fastigheter möter du våra ungdomar som tar sina första steg in på arbetsmarknaden och som tillsammans med våra medarbetare bidrar till allas trivsel, säger Agneta Kores.

Askegården är Stena Fastigheters tredje nyproduktionsprojekt i Göteborg som har fått bygglov. Projekten Kvillered på Fyrklöversgatan och Kallebäcks Torn byggs just nu och dessutom planeras för ytterligare fler nya bostäder i Högsbo, Tynnered och på Masthuggskajen. Försäljning av bostadsrätter pågår i Kvillered och uthyrning av lägenheter startar inom kort i Kallebäck. Försäljningen av bostadsrätterna i Askegården startar i början av maj och uthyrningen startar i vinter.