700 utrikesfödda jobbsökande samlas på Opportunity Day

Idag är det dags för Opportunity Day – en plats för möten, möjligheter och integration. 700 utrikesfödda jobbsökande möter företag, kommuner och myndigheter som söker nya förmågor till sin verksamhet.

- Vi arbetar med relationsförvaltning och en del i detta är att skapa förutsättningar för hyresgästerna att få ett jobb. Vi tror också på att tillsammans kan vi göra skillnad, därför samverkar vi med Opportunity Day, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Opportunity Day handlar om att visa på fördelarna, affärsnyttan och samhällsnyttan med mångfald, och att därefter skapa nya plattformar för möten. Dels för att bygga erfarenheter istället för fördomar, dessutom för att utmana traditionella kanaler vid rekrytering. Sedan starten 2016 har över 145 personer fått arbete.

- Jobbet är en av de viktigaste inkörsportarna i samhället. En person med ett arbete får automatiskt ett helt annat nätverk, man får språkträning, blir en förebild för andra i sin närhet, inte minst för sina barn, skaffar egen försörjning, för att nämna några uppsidor. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv tappar vi oändligt mycket resurser på att en stor grupp står utanför arbetsmarknaden. Att för fjärde året i rad kunna skapa den här mötesplatsen tillsammans med modiga och kreativa aktörer ur näringslivet är fantastiskt roligt, säger Helena Lindahl, initiativtagare Opportunity Day.

Stena Fastigheter bjuder in alla sina jobbsökande hyresgäster i Göteborg till Opportunity Day. Hyresgästerna deltar på jobbmatchning där företag i rekryteringstagen och utrikesfödda jobbsökande träffas i ett öppet mingel och schemalagda intervjuer enligt speed matchning-formatet.

- Det här är ett sätt för oss att bidra till att våra hyresgäster som idag står utanför arbetslivet får en möjlighet till jobb. Integration och mångfald är viktigt för oss när vi utvecklar hållbara, trygga och trivsamma kvarter, säger Agneta Kores.

 

Foto: Nova Faham.