A place to be we på Masthuggskajens halvö

På Masthuggskajen byggs en ny halvö ut i älven. Här på kajen kommer flera nya kvarter med lägenheter, kontor och plats för verksamheter att utvecklas. Den nya delen i staden ska bli en plats för kreativt, hållbart liv, hela dygnet. A place to be we. Stena Fastigheter har valt att samverka med KUB arkitekter för att skapa det första kvarteret längst ut på kajen. 

- Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år. Här finns vårt hjärta. Nu när kajen blir alla göteborgares skrivs ny historia och det känns fantastiskt roligt att göra det tillsammans med KUB arkitekter. Inom några år kommer man att inte bara kunna röra sig längs vattnet utan även hyra sin bostad eller ha sin verksamhet på kajen, några minuters promenad från Järntorget, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Under hösten har flera olika arkitektbyråer tävlat om att få vara med i utvecklingen av det nya kvarteret på halvön. Den vinnande byrån, KUB arkitekter, har i sitt förslag bland annat tagit fasta på att skapa en livfull och öppen plats nära vattnet, som känns upplevelserik och inbjudande.

- KUB är naturligtvis väldigt glada efter att ha vunnit uppdraget om att få utforma ett så spännande kvarter på Masthuggskajen. Det fantastiska läget och det lite annorlunda innehållet ska bli mycket intressant att fortsätta arbeta med, säger PerEric Persson på KUB arkitekter.

På halvön byggs moderna hyresrätter och vill man kommer man att kunna bo tillsammans med andra i Stena Fastigheters koncept We Share. På kajen blir det fikahäng, shopping och gemenskap och vattnet finns restauranger och caféer med sina uteserveringar i bästa utsiktsläge. Byggnationen av halvön startar 2021 och det nya kvarteret påbörjas under 2023.

- Kontrasterna gör Masthuggskajen till Göteborgs mest spännande område. Här ska den urbana göteborgaren kunna leva och verka på ett hållbart och smart sätt, mitt i hjärtat av den kulturella och kreativa delen av stan, säger Agneta Kores.

Stena Fastigheter utvecklar hållbara stadsdelar där människor trivs och stannar kvar länge. Metoden är relationsförvaltning. På Masthuggskajen sker utvecklingen med ett inkluderande, långsiktigt perspektiv, där samverkan med andra bidrar till att skapa en plats som känns öppen för alla. A place to be we, helt enkelt.

Masthuggskajen_halvon_KUB.jpg