Tema hälsa på Äldredagen i Kortedala

Årets upplaga av Äldredagen i Kortedala hade temat hälsa och lockade närmare 400 besökare. På plats fanns Stena Fastigheter för att träffa boende i området och berätta om sin relationsförvaltning.

Besökarna kunde lära sig mer om hälsa genom olika föreläsningar och ta del av information kring bland annat tandvård, rökavvänjning och nyproduktion. På scen stod  författaren och professorn Bodil Jönsson som pratade om vikten av att leva livet hela livet. Stena Fastigheter var på plats för att prata om goda relationer och hur de boende kan engagera sig i olika projekt för att öka gemenskapen.

Vi vet att goda relationer är viktiga för att man ska må bra, därför arbetar vi med relationsförvaltning. På Äldredagen får vi en möjlighet att träffa de boende och prata om hur vi tillsammans kan utveckla området, säger Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter Göteborg.

I Kortedala engagerar sig bland annat några av våra hyresgäster som miljövärdar. De har bland annat till uppgift att hålla rent och snyggt vid miljörummen och att meddela oss ifall de ser något som behöver åtgärdas. På köpet lär grannarna känna varandra bättre. Vi arrangerar också julkransbindning, där grannar tillsammans pysslar inför julen.

Genom att vi lär känna varandra bättre ökar trivsel i området. Vi har väldigt roligt tillsammans.

Sari Isberg Sari Isberg

Under dagen handlade många samtal om hälsa men även om nyproduktion. Stena Fastigheter bygger nya bostäder, äldreboende och förskolor på flera platser i Göteborg.

Sari Isberg hjälper Lena Hafström att registrera sig för Stena Fastigheters nyhetsbrev om nyproduktion på www.stenafastigheter.se/nyproduktion
Sari Isberg hjälper Lena Hafström att registrera sig för Stena Fastigheters nyhetsbrev om nyproduktion på www.stenafastigheter.se/nyproduktion