BåtTuren 2018 - vi åkte till Danmark med 600 hyresgäster

Under de senaste två veckorna har cirka 600 hyresgäster åkt med Stena Fastigheter Göteborg och Stena Line till Danmark. Arrangemanget kallas BåtTuren och ägde rum för tredje året i rad.

Resorna var uppdelade på två dagar – där hyresgästerna själva kunde välja vilken dag som passade dem. Förutom själva resan bjöds hyresgästerna även på frukostbuffé, eftermiddagsfika och underhållning på båten.

Redan två timmar innan avfärd ringlade sig köerna långa till våra incheckningsdiskar. Medarbetare från Stena Fastigheter Göteborg fanns på plats för att dela ut biljetter, nyckelband och visitkort till hyresgästerna innan påstigning. När alla väl var ombord var det sedan dags för frukostbuffé.

BåtTuren2018-buffe.jpg
Frukostbuffé inledde resan till Danmark

För flera av hyresgästerna var detta inte första gången som de deltog på BåtTuren  Gerd Runeson och Irene Larsson, hyresgäster i Smyckeparken, var med för andra året i rad.
– Vi är två systrar som faktiskt bor i samma uppgång. Det är jättekul att åka med på de här resorna, sade Irene Larsson. De två systrarna var väldigt nöjda med frukostbuffén som serverades och medan de intog förmiddagskaffet passade de på att planera resdagen.
– Det blir nog en runda nere i bordershopen för att spana efter en födelsedagspresent, sade Gerd Runeson.

BåtTuren2018-systrar.jpg
Systrarna Irene Larsson och Gerd Runeson, från Smyckeparken.​

Efter den gemensamma frukostbuffén kunde hyresgästerna njuta av Stena Danicas övriga utbud i form av bland annat shopping, lekrum och spelautomater. Två timmar senare var det dags för den obligatoriska avstigningen i Fredrikshamn. Medan samtliga resenärer gick av båten passade serveringspersonalen på att förbereda eftermiddagsfikat som dukades upp i The reef bar – en bar i tropiskt miljö. Direkt vid påstigning fylldes baren med kaffesugna hyresgäster från olika delar av Göteborg.

För Loide, Kelly och Yannik från Kortedala var det här första gången de åkte med på BåtTuren.
– Det var skolavslutning igår så det var perfekt timing med att ha BåtTuren den här dagen, sade Loide. Det visade sig att familjen hade försökt få biljetter tidigare år men inte hunnit på grund av att resorna är så populära.
– Vi har försökt få biljetter tidigare år men har inte hunnit boka i tid. Biljetterna tar ju slut ganska snabbt, sade Loide.

BåtTuren2018-familj.jpg
Lodie, Kelly och Yannik från Kortedala

På hemvägen fick alla barn också möjlighet att träffa Happy, en glad tumlare som gillar att dansa (se stora bilden högst upp). Runt 17:30 var båten sedan tillbaka vid Danmarksterminalen, den första dagsturen var avklarad och tillsammas med 300 av våra hyresgäster gick vi av båten i ett soligt Göteborg.

BåtTuren är en aktivitet som vi genomför inom ramen för vår Relationsförvaltning® - vårt eget koncept för att utveckla hållbara boendemiljöer och arbetsplatser där människor trivs och stannar kvar länge. På BåtTuren får våra hyresgäster en möjlighet att umgås med sina grannar och oss.